“Никъде няма документ или изискване, в което задължително да пише,

...
“Никъде няма документ или изискване, в което задължително да пише,
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ на 26.10.2022 г.


“Никъде няма документ или условие, в което наложително да написа, че се дава оръжие за Украйна ”, съобщи президентът Румен Радев по време на консултациите с ГЕРБ за сформиране на държавно управление. В същото време той акцентира, че не е срещнал даже укор или намек, че страната ни е обезсърчителен член на НАТО. “България е първата на източния фланг, която съумя да сътвори организация като рамковата страна ”, уточни президентът.

Главният прокурор направи изострен коментар за положението на Министерство на вътрешните работи. Обвинител номер едно излезе и с оферти за битката с престъпността и корупцията. Иван Гешев разгласи още, че Националната следствена работа проверява кабинета „ Петков ” поради газовите доставки.

При чуването на служебния министър на финансите стана ясно, че настоящият бюджет ще бъде изпълнен по-добре от плануваното. Ние оставихме хазната с 8,5 милиарда лв. фискален запас, дългът понижа с 2 милиарда лв.. Когато банките ви споделят да не излизате на пазара, няма по какъв начин да го извършите. Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " (ПП) Асен Василев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

България е в мъчно обяснима разкрачена позиция и става уязвима. Ние сме слабата точка в НАТО и Европейски Съюз и Кремъл концентрира там своя напън. Според военното изкуство се удря там, където е най-слабото място.

Министерският съвет е приел решение за одобрение на плана на интернационален контракт (LOA) BU-D- SAD „ Придобиване на осем нови самолета F-l6C/D Block 70, муниции, средства за образование, средства за поддръжка, аварийни елементи, първична поддръжка и образование за българските Военновъздушни сили “.

Президентът Румен Радев стартира консултациите с парламентарно показаните партии преди връчването на първия мандат за сформиране на кабинет. Първи на " Дондуков " 2 бяха поканени представителите на най-голямата парламентарно показана мощ ГЕРБ-СДС.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров удостовери, че ще бъдат повдигнати нови обвинявания по аферата с източените милиони левове за построяването на автомагистрала " Хемус ".

" Това, което мога да потвърдя, естествено без да изпадам в каквито и да било детайлности предвид на воденото следствено дело, че ще има повдигнати нови обвинявания ", удостовери Тодоров пред публицисти.

На въпрос дали новите обвинявания са съответно за пране на пари, той бе безапелационен:

" Нови обвинявания. Не желая да изпадаме в детайлности ", добави Тодоров.

Независимият проверяващ орган за противопоставяне на корупцията е най-силната имунна система на страната против порочните практики. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев преди съвещанието на Министерски съвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР