Ник Кирьос не беше печелил ATP трофей, откакто триумфира на

...
Ник Кирьос не беше печелил ATP трофей, откакто триумфира на
Коментари Харесай

Точно 3 години по-късно: Ник Кирьос отново е шампион в ATP Тура на сингъл!

Ник Кирьос не беше печелил ATP трофей, откогато победи на шампионата във Вашингтон през 2019-та година, а историята се повтори три години по-късно и през днешния ден някогашният номер 13 се трансформира в първенец на надпреварата за повторно в кариерата си. Австралиецът показваше въодушевен тенис през цялата седмица, като не позволи нито един пробив в шестте си мача и през днешния ден не остави никакво подозрение в превъзходството си над Йошихито Нишиока. Японецът победи четири сложени по пътя си към дебютния си край на равнище ATP 500, само че през днешния ден приказката му откри своя свършек и подгласникът от Уимбълдън се наложи с 6:4 6:3. Успехът пък ще изстреля Ник с 26 позиции напред в международната класация и той от на следващия ден ще заема 37-мо място в класацията.

Кирьос изглеждаше оптимално съсредоточен в началните минути и не се притесняваше да влиза в дълги разигравания със своя противник, където показваше забележително самообладание и справедливо стигна до пробив още в откриващия сервис гейм на азиатеца. Впоследствие някогашният първенец пласира три аса, с цел да затвърди взетото преимущество. Оттам насетне канберецът наблягаше основно на изявите си на лично подаване и не се влагаше изключително при изявите си на ретур. Нишиока пък се отърси от слабия старт и имаше опция за рибрейк, но любимецът прибегна до способа сервис-мрежа, като завоюва точката благодарение на безкомпромисно високо воле от форхенд. Този миг значително се оказа решителен за изхода на първия сет, тъй като канберецът не позволи повече съмнения и направи сериозна крачка към спечелването на трофея.

Втората част имаше безусловно идентични откриващи мигове, защото Кирьос още веднъж проби незабавно. Видимо 96-ият в света беше изтощен от тежките борби в предходните кръгове и това се отрази пагубно на неговото придвижване по корта. Така 170-сантиметровият играч беше лишен от главната си мощна страна, до момента в който австралиецът удряше топката със забележителна мощност и справедливо осъществя още един брейк, с който постави точка на разногласието.

Title number 7
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР