Ник Кирьос надви Стефанос Циципас с 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7)

...
Ник Кирьос надви Стефанос Циципас с 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7)
Коментари Харесай

Кирьос изхвърли Циципас от Уимбълдън в напрегнат двубой

Ник Кирьос надделя Стефанос Циципас с 6:7(2), 6:4, 6:3, 7:6(7) в най-интересния мач от деня на Уимбълдън. Австралиецът записа четвърти триумф в петия си дуел против гърка, като този бе и първи в шампионат от Големия шлем. Двамата прекараха 3:11 часа на корта.

Сблъсъкът бе придружен от доста страсти и от двамата, кавги, апели за дисквалификация, наказателни точки, удари в тялото и липса на привет след дуела.

При тъждество в сетовете пристигна и най-дискусионният миг в дуела. Изнервеният Циципас удари топката със мощ в посока на трибуните и тя мина доста покрай няколко фенове. Австралиецът изиска диалог със супервайзора, пред който настоя за дисквалифицирането на противника си, давайки за образец и случилото се с Новак Джокович на US Open 2020.

В четвъртия сет напрежение още веднъж взе връх. Гъркът измъкна откриващия гейм, в който отрази четири брейкбола, след което още два за 4-3. В идващите минути проблемите бяха за австралиеца. Той отрази четири благоприятни условия за пробив, измежду които и сетбол при 4:5. Стигна се до нов тайбрек, в който и двамата действаха доста точно, само че в последна сметка смелата игра на Кирьос му донесе триумф при втория мачбол за 9-7. На мрежата двамата по този начин и не се поздравиха.



В идващия кръг австралиецът ще срещне Брендън Накашима, който победи с 6:4, 6:4, 6:1 Даниел Елаи Халан Риверос.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Фейсбук: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР