Ник Кирьос и тази година показа, че ще бъде фактор

...
Ник Кирьос и тази година показа, че ще бъде фактор
Коментари Харесай

Кирьос: Рафаел Надал е най-великият в историята


Ник Кирьос и тази година сподели, че ще бъде фактор в шампионатите на трева. Австралиецът, който пропусна съвсем целия сезон на клей, се завърна на корта по впечатляващ метод, достигайки до полуфинал в Щутгарт, където през днешния ден ще се изправи против Анди Мъри. Седмица преди началото на ATP 250 шампионата в Майорка, в който също ще вземе присъединяване, Кирьос даде изявление за испанското издание Ultima Hora, в което разяснява някои от най-актуалните тематики в Тура.

След триумфа на Рафаел Надал на Australian Open, Кирьос съобщи, че съгласно него испанецът е най-великият състезател в историята. Попитан дали продължава да е на това мнение и след Ролан Гарос, също извоюван от Матадора, австралиецът отговори „Все още мисля, че Рафа Надал е най-великият. Вече има 22 трофеи от Големия шлем, до момента в който Федерер и Джокович имат по 20. Мисля, че няма потребност от повече коментари“.

Световният №78 разяснява и държанието си на корта, което мнозина смятат за скандално.

„Не мисля, че върша някакви откачени неща на корта. Вече съм на 27 и играя по този метод от 10-годишен. Винаги съм бил доста прочувствен и упорит. Това в никакъв случай няма да се промени. Мисля, че на почитателите им харесва да гледат вълнуващи и напрегнати мачове. Нормално е да си сърдит, в случай че загубиш. Това е изцяло човешка реакция. Някои хора го демонстрират в по-голяма степен от други. Харесва ми това, че хората се любуват на играта ми. Горд съм от своя стил“ – безапелационен е първенецът на двойки от Australian Open.

Кирьос бе запитан и за какво е решил да пропусне съвсем целия сезон на клей. Той се изяви в единствено един шампионат на тази настилка – ATP 250 в Хюстън при започване на април, където загуби от Райли Опелка на полуфинал.

„2022 е годината на възраждането ми. Започнах доста мощно сезона и открих, че няма потребност да вземам участие във всеки шампионат, с цел да бъда във форма. Исках да се приготвя по допустимо най-хубавия метод за сезона на трева, защото тази настилка е изцяло друга от останалите. Играчите би трябвало да се приспособяват, само че не всички съумяват. Положих положително начало в Щутгарт и се надявам да продължа по този метод през идващите няколко седмици, защото желая да изиграя допустимо най-вече мачове на трева“.

На въпроса какви цели е сложил пред себе си поанстоящем, австралиецът отговори „Не съм си поставял съответни цели. Искам просто да се любувам на играта. Не мисля за позицията ми в ранглистата, тъй като снам, че мога да победя всеки“.

Днес Кирьос ще се изправи против Анди Мъри на полуфинала в Щутгарт. Мачът е трети в днешната стратегия на централния корт и ще стартира не преди 16:00 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР