Ник Хет губи близък в атентата през май пред залата,

...
Ник Хет губи близък в атентата през май пред залата,
Коментари Харесай

Ученици, преживели голяма трагедия, се представиха отлично на матури

Ник Хет губи непосредствен в атентата през май пред залата, където имаше концерт на Ариана Гранде в Манчестър. В края на август се оказа, че е изкарала най-високата оценка на националния изпит за 16-годишни възпитаници, на който се явява дни, откакто е научила за гибелта на брат си.

Инес Алвес се явява на теста единствено часове, откакто е избягала от пожара, умъртвил десетки хора в жилищен блок в Лондон. Тя също е получиа най-висока оценка.Двете девойки са въодушевяващ образец за силата да преодолееш най-тежки моменти в живота си, разяснява " Ройтерс ".

Дан Хет, другият брат на Ник, споделя, че в учебното заведение споделили на сестра му, че поради нещастието в фамилията може и да не се явява на изпитите GSCEs, а оценката ѝ ще бъде завършена от предходни проби. " Не става ", отвърна тя, запретна ръкави и си свърши работата. Малката ми сестричка е най-твърдият човек, който съм срещал ", написа той в " Туитър ".

Алвес има високата оценка А (или 8 съгласно въведената тази година нова система) по химия - изпит, на който се явява в 9 сутринта на 14 юни, малко откакто се е избавила от горящата постройка " Гренфел тауър ". Вътре умират близо 80 души, а пожарът унищожава всичко, в това число дома ѝ.

На теста по математика момичето изкарва оптималната А* или 9 по новата система за оценки. Такъв резултат са постигнали единствено 3% от явилите се на изпита тази година.

 Ученици, претърпели огромна покруса, се показаха чудесно на матури
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за: На учебно заведение 2017 (67)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР