Нигерийският национал в ЦСКА Вив Соломон-Отабор заяви, че му е

...
Нигерийският национал в ЦСКА Вив Соломон-Отабор заяви, че му е
Коментари Харесай

Нигериец от ЦСКА иска още време за адаптация

Нигерийският национал в ЦСКА Вив Соломон-Отабор съобщи, че му е нужно още време за акомодация в България. Той призна това пред уеб страницата Eagles Tracker.

„ Това е друго прекарване. Играеш в друга страна, с друг език и би трябвало да се адаптираш към различен жанр на игра – нещото, към което не съм привикнал. Просто ми би трябвало още време “, съобщи Отабор.

Забавянето на прехвърлянето му от Бирмингам в ЦСКА е повода той към момента да се бори за мястото си при „ алените “.

„ Дойдох късно, тъй като не бях сигурен какво да направя. Да остана в Бирмингам или да отида някъде другаде. Очевидно не бях подобаващ за отбора и се причислих към ЦСКА. В момента възвърнах формата си и залагам на фитнеса. По този метод с течение на времето ще мога да играя от ден на ден и повече минути за отбора си “, добави Отабор.

Крилото подписа с ЦСКА при започване на юли и осъществя първото си попадение за “армейците” на 30 октомври при успеха с 4:0 против Етър във Велико Търново. Бившият състезател на Бирмингам може да се похвали и с две асистенции, а в последно време все по-често стартира измежду титулярите под управлението на новия треньор на ЦСКА Милош Крушчич.

23-годишният футболист стартира кариерата си в Бирмингам, след което е отдаван чартърен на Оксфорд, Болтън, Блекпул и Портсмут. Въпреки че стартира предсезонната си подготовка с отбора от „ Сейнт Андрюс “, Отабор не пожела да продължи контракта си и мина в ЦСКА.

Крилото не получи повиквателна за националния отбор на „ Супер орлите “ за последните две квалификации за Купата на Африканските народи против Бенин и Лесото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР