Нигерийски съд пусна под гаранция бившия управител на централната банка

...
Нигерийски съд пусна под гаранция бившия управител на централната банка
Коментари Харесай

Нигерийският съд пусна под гаранция бившия шеф на централната банка Емефиеле

Нигерийски съд пусна под гаранция някогашния шеф на централната банка на страната Годуин Емефиеле, който е упрекнат в машинация с публични поръчки и е в ареста от юни. Това оповестява " Ройтерс ".

Емефиеле се яви в съда, откакто арбитър Олукайоде Адении в понеделник подреди той да бъде освободен абсолютно или да бъде изправен пред съда. Той е изправен пред 20 обвинения измама. Обвиненият банкер не се беше явявал в съда от август.  " Трябва да има завършек на задържането без правосъден развой . Без повече приказки, с актуалното подреждам жалбоподателите да бъдат освободени под гаранция ", сподели съдията.

Съдът остави Емефиеле под гаранция при изискване, че той съобщи паспорта си на съда и юристите му го доведет още веднъж там на 15 ноември за ново чуване. Не е нужна парична гаранция за освобождението му.

Процесът против него е в застой от август, когато службите за сигурност не съумяха да го доведат в съда , с цел да се признае за отговорен. Емефиеле, който не е коментирал обществено случая, беше отхвърлен от президента Бола Тинубу на 9 юни и задържан ден по-късно. Той подаде оставка през август, проправяйки пътя за назначението на нов шеф на централната банка Олайеми Кардосо през септември.
 Призовават Англия да върне в Нигерия иззети от неин политик активи
Призовават Англия да върне в Нигерия иззети от неин политик активи

Иззетите от Джеймс Ибори средствата би трябвало да отидат за планове в интерес на хората от щата Делта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР