Нигерийската армия продължава борбата с терористичната групировка Боко Харам. Според

...
Нигерийската армия продължава борбата с терористичната групировка Боко Харам. Според
Коментари Харесай

С вертолети в Нигерия разгромил автоколона на терористи

Нигерийската войска продължава битката с терористичната формация " Боко Харам ". Според изданието warfiles.ru, в интервенция на 19 декември държавните сили унищожили колона бунтовници в щата Борно в североизточната част на страната.
Според нигерийското военно ведомство, в нощния рейд взели участие два бойни вертолета Ми-35 на държавните Военновъздушни сили. Екипажите получили предварителна информация за колоната с оръжие и разкрили движещите се по пътя седем автомобила на " Боко Харам ". След нанесения удар колоната била разгромена. Били настигнати и кривналите от пътя в полето машини.
Съдейки по видео, качено в YouTube, вертолетите са нанесли първия удар с автоматизирани оръдия, след което използвали НУРС (неуправляеми реактивни снаряди).
 Голям атентат с десетки жертви в Нигерия Голям атентат с десетки жертви в Нигерия
Най-малко 30 души са били убити от бомба, която избухна на цялостен с хора мост в североизточна Нигерия, съобщи БГНЕС. Бомбата била взри...

Справка демонстрира, че Нигерия закупила над 10 съветски вертолета Ми-35. По два контракта от 2014 и 2015 година на Нигерия са доставени 12 вертолета Ми-35, които са експортен вид на вертолетите Ми-24. Първите машини са получени през 2017 година Предназначени са да унищожават бронетанкова техника, да оказват огнева поддръжка на сухопътни подразделения, за десант и евакуация на ранени.
Групировката " Боко Харам " е филиал на " Ислямска страна ", в превод името значи " Западното обучение е греховно ", бори се срещу западния метод на живот. Откакто е основана през 2002 година, тя е направила стотици терористични актове, изгорила е десетки села, унищожава християнски храмове и учебни заведения, поробва и избива хора.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР