Ние ясно заявихме, че това, което правим е дадем кредит

...
Ние ясно заявихме, че това, което правим е дадем кредит
Коментари Харесай

Сачева: Имаше преговори с БСП, Свиленски щеше да е регионален министър

„ Ние ясно декларирахме, че това, което вършим е дадем заем на време и да рестартираме парламентарната република. Това са задачите от поддръжката ни към това държавно управление. Ще има отлив на гласоподаватели от двете обединения. Със сигурност политическа цена ще бъде платена. Важно е какви ще се резултатите на държавното управление “, съобщи пред бТВ Деница Сачева, народен представител от ГЕРБ-СДС.

„ Подкрепа от Движение за права и свободи за държавно управление не е търсена и не е давана. Движение за права и свободи е взела участие единствено в диалози за конституционна промяна. Те са показали собствен план. Ние имаме промени, както и „ Демократична България “. През ноември 2021 година президентът също говореше за промени в Конституцията “, добави тя.

„ Не желая да проучвам дейностите на президента. Прави усещане, че той не умее да носи отговорност. Демонстрациите на пренебрежение към парламентарната република не приказват добре за него “, сподели още Сачева.

„ В изявлението си аз не скрих това че доста от моите сътрудници ще поддържат с спорни усеща това държавно управление, само че ние сме уверени в това че би трябвало да има постоянно държавно управление. Гласуването през вчерашния ден беше България да има постоянно държавно управление, да не вървим на шести предварителни избори, да се даде заем на време на този парламент да свърши работа “, добави тя.

Сачева удостовери думите на Бойко Борисов, че са водени договаряния за държавно управление с Българска социалистическа партия и даже уточни името на Георги Свиленски, който щял да бъде районен министър.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР