Ние вярваме, че ученето през целия живот е необходимост“бе темата

...
Ние вярваме, че ученето през целия живот е необходимост“бе темата
Коментари Харесай

Деца и младежи участваха в състезание-дебат „Ние вярваме, че ученето през целия живот е необходимост“

„ Ние имаме вяра, че ученето през целия живот е нужда “бе тематиката на съревнование –дебат с присъединяване на деца и младежи от Клуба за диспути „ Туида “ с началник Анелия Теллалева към Младежкия дом в Сливен.Събитието се организира по самодейност на Областния информативен център с присъединяване на четири тима на възпитаници от 4 до 11 клас. В продължение на повече от час те излагаха тези и водиха разногласия по модел на английския парламентарен спор.

„ Темата е извънредно забавна за днешното ни време. За разлика от предходните генерации, когато е било допустимо през един човешки живот съвсем нищо да не се промени в дадена област на знанието, в този момент на процедура съвсем няма област, в която безусловно за броени години да не се натрупва сериозна маса от познания. Ученето през целия живот е безалтернативно “, сподели кметът Стефан Радев, който дружно със заместника си Стоян Марков гостува на младежите. Градоначалникът поздрави уредниците от ОИЦ – Сливен и Клуба за диспути „ Туида “ и връчи премиите на участниците – грамоти и раници за преносими компютри. Това стана в наличието на родители и специалисти от общинската администрация. Поздравление сервира и ръководителят на общинската комисия по обучение Лидия Димитрова.

Петчленно жури с основен арбитър студентката по правоДаниела Стоева - деен член на сливенския клуб през ученическите си години, означи, че всички тимове са се показали почтено и затова разликите в оценяването са минимални. Все отново журито дефинира като любимец тима на Тодор Драгиев, 11 клас от ПГПЗЕ „ З. Стоянов “ и Емма Чернинкова, 4 клас от ОУ „ Д-р Ив. Селимински “. Тодор завоюва и единомислещата оценка, че е бил най-хубавият оратор. В останалите тимове участваха Михаил Бояджиев, Денис Сираков, Климентина Кондакова, София Андреева, Макс Нейчев и Джордан Георгиев, възпитаници от ППМГ „ Д. Чинтулов “, ПГПЗЕ „ З. Стоянов “, ОУ „ Д-р Ив. Селимински “, СУ „ П. Яворов “.

Проведеният спор е част от общата акция на мрежата от 27 регионални осведомителни центъра в страната, която бе осъществена в интервала от 9 до 31 май и е подчинена на самодейността " Европейска година на уменията 2023 ". „ Целта е да бъдат разпространявани опциите, стратегиите, процедурите и плановете, които подкрепят развиването на нови умения и ученето през целия живот “, съобщи Весела Омайникова, шеф на ОИЦ – Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР