Ние веднага обжалвахме решението. То вече не е в сила.

...
Ние веднага обжалвахме решението. То вече не е в сила.
Коментари Харесай

Действащ правосъден министър на Франция отива на съд frognews.bg

" Ние незабавно обжалвахме решението. То към този момент не е в действие. Сега Касационният съд би трябвало да се произнесе по решението и по всички тъжби, които подадохме. Съдът и наказателното право се употребяват, с цел да се попречи на политическата активност на министъра ", сподели Кристоф Енгрен, юрист на Дюпон-Морети, съобщи Българска национална телевизия.

 

Известният юрист по наказателни каузи стана правосъден министър през 2020 година и резервира поста след преизбирането на президента Еманюел Макрон. Разследването против него стартира през януари 2021 година след тъжби, в които се твърди, че той е наредил следствие на съдии, с които е имал спор като юрист. Министърът отхвърля обвиняването.

 

" Почти съм сигурен, че делото ще отиде в съда. Ще пазя правата си като всеки, който дава отговор пред закона. Иначе постоянно съм казвал, че аз получавам пълномощия от президента, от премиера и от никой различен ", сподели Ерик Дюпон-Морети.

Организацията " Прозрачност без граници " оцени обстановката като невиждана и предложи отдръпването на правосъдния министър. От държавното управление отхвърлят коментар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР