“Ние вече не сме двигател на европейските процеси в нашия

...
“Ние вече не сме двигател на европейските процеси в нашия
Коментари Харесай

Отдавна изхарчихме горивото в двигателя си, за да теглим Западните Балкани към ЕС

“Ние към този момент не сме мотор на европейските процеси в нашия район, отстъпихме това място на доста други държави”, означи той пред Bloomberg TV Bulgaria. Според него България през днешния ден стои в ложата и следи отдалеко процесите, които се случват в Западните Балкани.

„ Заради позицията на София към присъединението на Северна Македония в Европейски Съюз страната е изгубила доста средства, свързани с инфраструктурни и бизнес благоприятни условия по предприсъединителните фондове на блока “, добави Кръстев.

„ Наши източноевропейски сътрудници като Чехия, Словакия и Унгария ненапълно са срещу външната ни политика”, посочи гостът. “В тиха изолираност сме измежду сътрудниците, те не ни чуват... Аргументите на България не стигат до тях “.

Според анализатора е належащо „ да се направи гигантска крачка напред, с цел да се стигне до връщане на контракта сред София и Скопие “. Той добави, че загубата на позиции на България в Западните Балкани усилва сръбското въздействие.

„ Оказа се, че Сърбия се трансформира в естествения водач на Западните Балкани. Днес има повече доверие към Сърбия, в сравнение с към България “.

Според журналиста България е влезнала в скица, която чертае нови линии на разделяне сред членовете на НАТО, сходно на тази сред Гърция и Турция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР