Ние в този спор – кой е по-корумпиран: Борисов или

...
Ние в този спор – кой е по-корумпиран: Борисов или
Коментари Харесай

Свиленски: Правителството ще е на Борисов, Главчев няма да има избор - ще му посочат министрите

Ние в този спор – кой е по-корумпиран: Борисов или „ Продължаваме промяната ” няма да влезем. Просто се чудя, след обвиняванията, които чухме, по какъв начин 9 месеца тези партии и хора са управлявали дружно. И за какво чак в този момент схванаха, че са корумпирани, когато ние им го приказваме това от 9 месеца – че страната е затънала в корупция. И в този момент, на края на тяхното ръководство – тъй като, да не забравяме, че те към момента ръководят дружно, стартират да си сформират комисии, такива, че да потвърждават своята корумпираност ”.
Това съобщи зам.-председателят на Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ” Георги Свиленски пред Nova news през днешния ден.


Той удостовери, че Българска социалистическа партия ще поддържа всяка комисия, която би съдействала за това да бъдат изобличени корупционните дейности. „ В този подтекст ще подкрепим и комисия за „ Турски поток ” и Лукойл ”. Доколкото разбирам обаче, с това делене българското общество няма да получи нито едната, нито другата комисия, защото едните ще бъдат срещу едната, другите ще бъдат срещу другата ”, уточни Свиленски и акцентира:
„ Факт е, обаче – Борисов да не се прави, че не е подкрепял 20-те лв. такса, която беше наложена върху преноса на газ, защото той е вносител на тази такса, която ни скапе връзките с Унгария и Сърбия. Да напомня думите на Делян Добрев, че когато го одобриха и когато схванаха, че са го взели, споделиха, че са го проспали това решение. Днес Борисов споделя друго – че е взето осъзнато, т.е. - Борисов призна през днешния ден, че напълно съзнателно е наложил 20-те лв. такса и напълно съзнателно е влошил връзките на България с Унгария и Сърбия, и надлежно – периодите за приемането ни в Шенген. Тъй като знаете, че това беше един от причините на унгарската страна да ни наложат в началото несъгласие. Хората и политиците въпреки всичко би трябвало да носят отговорност, най-малко няколко месеца, за дейностите си ”, уточни зам.-председателят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България ”.
На въпроса за позицията на Българска социалистическа партия за великденските добавки за пенсионерите Свиленски отговори: „ Изчакваме и гледаме наглостта на тези политически партии, които в никакъв случай не са се грижели нито за пенсионерите, нито за обществено слабите, нито за студентите и за младежите в България ”.


Той акцентира, че позицията на Българска социалистическа партия ще стане ясна през днешния ден и тя ще бъде готова експертно, обосновано, заслужено към българските жители. „ Тъй като това, което виждаме, че се прави – 70 лв., 100 лв., пък за всички, пък единствено за тези до 500 лв., е двуличие и грозно отношение към българските жители, опълчване и делене ”, безапелационен бе социалистът.


„ Доходите в България – на работещите, на младежите, на студенти, пенсиите на възрастните хора не са на равнището, на което би трябвало да бъдат – тъй че, има потребност страната към момента да оказва поддръжка на българските жители. Въпросът е тази поддръжка да бъде обективна, обоснована, а не просто по този начин – предвеликденски, някой да излиза и приказва за някакви суми ”, уточни още Георги Свиленски.


„ Радвам се, че господин Борисов пое отговорност за конституционните промени, защото до през вчерашния ден и тази отговорност беше трансферирана единствено на Политическа партия – конституционните промени, които бяха направени във връзка със служебния кабинет и основаната конституционна рецесия с това дали би трябвало бъдещият длъжностен министър-председател да напуща поста, да се връща, да изпада в спор на ползи – такива, в които господин Главчев ще изпадне още на идващия ден, откакто се завърне в Сметната палата ”, отговори на въпрос на водещата социалистът и заключи изрично:
„ За нас е ясно, че това е кабинетът на Борисов. Главчев няма да има безусловно никакъв избор да си уточни министрите, те ще му бъдат посочени. Както към този момент споделих, той ще има опция да уточни само министъра на културата ”.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР