Ние търсим по-широк консенсус. Затова още в началото направихме така,

...
Ние търсим по-широк консенсус. Затова още в началото направихме така,
Коментари Харесай

Желязков : Проф. Габровски има голяма свобода на движение, ние ще го подкрепяме


Ние търсим по-широк консенсус. Затова още първоначално направихме по този начин, че диалогът да се води от политически неутрални лица – президентът Плевнелиев, Соломон Паси. 48-то Народно събрание би трябвало да съществува, тъй като значимите решения се взимат в Народното събрание. Това съобщи от в студиото на бТВ.

" Футболната тема и метафората бяха мощни, само че има нещо, наречено придвижването финт. Ясно е, че в естествена политическа обстановка водачът на партията става министър председател. Предлагането на мощно партийна кандидатура – можеше да е Десислава Атанасова, Томислав Дончев, щеше да е симптом за търсене на по-тясна политическа поддръжка ", счита той.

" Слагаме на масата за диалози нашата стратегия за ръководство – има в нея всичко, от което има потребност. Около целите ние ще водим този диалог. Въпросът е да се преодолеят алените линии ", безапелационен е Желязков.

По думите му приоритет на проф. е с кого ще беседва и какъв състав на кабинет ще предложи: " Той има огромна независимост на придвижване. Ние ще го поддържаме и ще носим политическата отговорност. Предполагам, че той има изясненост за целия състав. "

" Видяхме опитът в 47-то Народно събрание, където се събраха политически антиподи. Когато се приказва „ с тези няма ”, „ с тези няма ”, това е диалог от през вчерашния ден ", сподели още той.

Той съобщи, че някогашни министри на по-скоро няма да има в състава на кабинета.

„ Правилото на реципрочността в политиката – „ Продължаваме промяната ” направиха нужното бързо да се дистанцират от произхода си. Това политическо заяждане с мина оттатък границите на разговора сред парламентарната група на Политическа партия и президента. Той влезе в по-гореща фаза. Тези фрази са по-скоро външният израз на отношението. Не е имало срещи сред Радев и Борисов – това е ясно и може да се потвърди с обстоятелства ”, добави още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР