Ние сме за машинното гласуване, днес приемаме точката и се

...
Ние сме за машинното гласуване, днес приемаме точката и се
Коментари Харесай

Борисов: Ние сме „за” машинното гласуване, включваме се в общия хор на подкрепящите

Ние сме „ за ” машинното гласоподаване, през днешния ден одобряваме точката и се включваме в общия хор на подкрепящите. Не съм уверен, че с това ще се реши нещо, само че дано Томислав Дончев и ЦИК да го създадат. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов преди началото на държавното съвещание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Предлагам да се приемем точката, да похарчим няколко десетки милиона и да забележим какви ще са резултатите. Не желая върху държавното управление да тегне каквото и да е подозрение, че не желаем, разяснява Борисов.

От своя страна вицепремиерът Томислав Дончев сподели, че по въпроса се работи към този момент. На идващите парламентарни избори всяка изборна секция ще е снабдена с машина за гласоподаване. Трябва да се вземе решение кой от съществуващите три вида машини да бъде употребен. Глупаво е да се поддържат две паралелни системи, това прави изборите скъпи, сподели Дончев.

Щом волята на народа и партиите е машини, то се вкарват машини. Включваме се в общия хор на подкрепящите, добави Борисов.

Държавата би трябвало да употребява тези машини за всички избори, щом ще ги купува, сподели още Дончев.

Министрите разясниха и измененията в Наредба Н-18 на Национална агенция за приходите за касовите апарати. Борисов подреди на Горанов измененията да не влизат в действие до момента в който не се получи утвърждение на засегнатите сектори.

Наредбата влезе в действие през 2018 година. Редица браншове, измежду които ресторантьори и хотелиери, се оповестиха срещу измененията. На среща с Горанов беше контрактувано отсрочване с 6 месеца, т.е. от началото на юни. На последната среща тази седмица бизнесът дефинира диалозите като ползотворни и стъпка напред в утвърждението на наредбата.

„ По наредбата има още доста работа да бъде свършена. Искам да уверя всички, че до момента в който не реализираме цялостно единодушие с обособените организации, няма да продължим напред. Сега стартират интензивни диалози, тъй че да не се затруднява дребният и междинният бизнес “, съобщи финансовият министър по време на държавното съвещание. „ Докато не постигнеш консенсус със всички тази разпоредба няма да съществува “, безапелационен е Борисов и се обърна към Владислав Горанов. Финансовият министър поправя премиера, че няма да съществуват промените, защото самата разпоредба е в действие от 2018 година. „ Когато постигнете консенсус, ще ме поканите и тогава ще я има “, добави министър-председателят. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР