Ние сме за мажоритарна система, но предложението на ГЕРБ-СДС е

...
Ние сме за мажоритарна система, но предложението на ГЕРБ-СДС е
Коментари Харесай

Сблъсък между ГЕРБ и ИТН: "Лъжете през цялото време", а вие "Имате съдружник на косовски наркобос"

Ние сме за мажоритарна система, само че предлагането на ГЕРБ-СДС е несериозно . Това съобщи ръководителят на Народното събрание и народен представител от ИТН Ива Митева.

" Когато се прави смяна в системата, е належащо време, а не да се вършат нещата за една нощ. Имам възприятието, че сте хвърлили зарчето и където то падне ", разяснява тя плана на ГЕРБ-СДС.

Според нея закопроектът на първата политическа мощ е " неблагоразумно направена изборна система и непознаване на мажоритарната система като цяло ".

От името на ГЕРБ се изрече Цвета Караянчева, която запита ИТН от какво се опасяват, че не поддържат мажоритарния избор. Тя подсети, че това е било лайтмотивът на референдума на " Шоуто на Слави ".

" Г-н Йорданов искаше рефендумът да се прегледа за една нощ. Ние, тъй като също четем, намерихме в уеб страницата на " Шоуто на Слави " вашето райониране. Имате готово райониране, не виждам къде е казусът. Трябва да знае българският народ кой влиза в политиката, с цел да лъже, единствено и единствено да седне зад депутатските банки ", съобщи Караянчева. 

След нея думата взе и Николина Ангелкова от ГЕРБ-СДС

" Защо се оправдавате с липса на време? Трябват дейности ", обърна се тя към депутатите от ИТН.

" Лесно е да се написа сюжети, само че мъчно да се ръководи ", съобщи още Ангелкова.

ГЕРБ-СДС сблъска позиции с ИТН и за основаването на държавно управление. 

" Трогателно е по какъв начин ни навивате да създадем държавно управление. Знаете би трябвало да има болшинство. С малцинство - гледали сме го този цирк с вас. Не се шашкайте ", сподели Тошко Йорданов. 

Тома Биков реагира остро на изявление на ръководителя на ПГ на Има подобен народ.

" Разбрахме, че сте лъгали от самото начало! Правителство се прави не за наш или ваш кеф, а с цел да има непоклатимост в страната ", разяснява той.

Както подготвихте законопроекта за измененията в Изборния кодекс, по този начин можете да извършите и за мажоритарния избор. Това сподели отцепничката от " ИТН " Росица Кирова, която сега е в ГЕРБ-СДС от парламентарната естрада.

" Не разбирам за какво би трябвало да се води спор, дали би трябвало да го има или ", сподели Кирова.

Тошко Йорданов излезе и отговори, че се радва, че Кирова е в ГЕРБ-СДС, а не при тях, като съгласно проверяващите публицисти БиволЪ тя е съучастник на косовски наркобос.

Кирова излезе още веднъж и разяснява, че няма какво да отговори на човек, който " през живота си не е засъдил едно дърво ". " Радвам се, че не съм част от тези, които идват под строй и им е неразрешено да приказват ", добави Йорданов.

На това изявление депутатите от " ИТН " станаха и започнаха да ръкопляскат на Кирова.

Ето какво написа Биволъ:

Росица Кирова, която се закле като народен представител от ГЕРБ , е съучастник на фамозния косовски наркобос Исмет Османи – “Цури ”, задържан през 2019 година в Прищина. Дамата от Видин стана известна откакто някогашния към този момент премиер Бойко Борисов я повози в джипката си и я назначи за лидер на листата на ГЕРБ. Преди да се обявява обществено с Борисов, Кирова беше координатор на “Има подобен народ ” за Видин, само че след фрагментите от джипката тя беше изключена от партията.

Кирова и Османи дружно с още две лица са основали акционерното сдружение “Цитадела БГ ” АД през ноември 2004 година В него Османи взе участие с 20% от акциите. Предметът на активност е произвеждане на строителни материали, лепила и сухи смеси, както и строителство.

С помощ от сътрудниците от портала , които имат достъп до правосъдните документи и регистрите на популацията в Сърбия потвърдиме по безспорен метод, че  съдружникът на депутата от ГЕРБ Росица Кирова, лицето разказано в отчетите на немските и сръбските служби и задържаният в Косово Исмет Османи са едно и също лице, родено на 04.09.1962 година в Югославия.

БРРД опита да се свърже за коментар с юриста на Исмет Османи – Албан Арифи, само че той не отговори на изпратените запитвания за коментар.
Народният представител Кирова: Не познавам подобен човек
В първия работен ден на 45-то национално заседание нашият кореспондент беседва с Росица Кирова, която отхвърли да познава Исмет Османи.

– Нямам въобще представам, за пръв път слушам от Вас. Не го познавам този човек.

– Но Вие сте съдружници, излизате в Търговския указател.

– Аз имам доста компании и съдружния. Възможно е, ще ревизира, единствено да ми кажете коя беше компанията. Знам коя е Цитадела, имало е съучастник от чужбина.

Росица Кирова даде обещание да изследва случая и да го обясни на следваща среща с нашия кореспондент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР