Ние сме за“ избори 2 в 1 по няколко причини.

...
Ние сме за“ избори 2 в 1 по няколко причини.
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Корнелия Нинова: Ние сме „за“ избори 2 в 1

Ние сме „ за “ избори 2 в 1 по няколко аргументи. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание.

Още гледайте във видеото на SafeNews: 

От ППДБ всичко може да се чака.

Разумно е да връщат бързо мандата, няма смисъл от бавене. Труден ще е изборът на президента, поисквам му да прояви разсъдък. Вече няколко пъти декларирахме, този парламент е привършен. Няма опция за болшинство и трайно държавно управление, тъй че в случай че мандатът пристигна при нас, ще го върнем незабавно. Няма да участваме в диалози за втория и третия също. Първо, с цел да не се харчат ненужно пари в тази рецесия за два избора. Второ, би била по-висока изборната интензивност. Защото виждате, че непрекъснато пада изборната интензивност в последните избори, това е доста неприятен знак. Водим разговорис десетки леви придвижвания “, добави още Нинова.

напомня, че по-рано от Политическа партия обявиха, че „ връщаме досието, тъй като нямаме поддръжка за основаване на държавно управление. След като през вчерашния ден ГЕРБ дефинитивно и твърдо обявиха, че не желаят да вземат участие в каквито и да било договаряния за втория мандат, е безсмислено да губим време ”, съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов. На въпрос на публицисти кой ще вземе и върне досието той отговори: „ Ние си имаме министър председател. Той се споделя Николай Денков. Отговорността, че в този момент страната се хвърля в нови избори лежи напълно върху ГЕРБ. През цялото време водиха по този начин договарянията, че да доведат до този край. Виждате, че през вчерашния ден ние направихме ненапълно финален опит – като им предложиха да си изпълнят поетия преди 9 месеца ангажимент и да предложат техен министър председател за втората част на ротацията. Те отхвърлиха. Виждате, че не желаят ”, безапелационен е Атанасов.
Формацията ще получи мандата за сформиране на държавно управление следобяд. Президентът Румен Радев ще го даде на претендента за министър-председател от втората по величина парламентарна група в 49-ото Народно заседание.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР