Ние сме сигурни, че е по-добре вот с машини, заяви

...
Ние сме сигурни, че е по-добре вот с машини, заяви
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Трябва да се провери софтуерът на „Информационно обслужване” и как броят

Ние сме сигурни, че е по-добре избор с машини, съобщи още той
На „ Информационно обслужване ” в никакъв случай не е юридически одит на софтуера, който употребяват и метода, по който в последна сметка броят гласовете и сглобяват резултатите. Това разяснява в предаването „ На фокус ” по Нова тв Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. Той разяснява последните избори и резултатите от тях.

„ Знам за изборни секции, които има нехарактерен резултат за нас. Също по този начин е реалност, че в кварталите с ромско население на машина всеобщо са дали своят вот за Политическа партия и Демократична България. Дълбоко се колебая, че са натискали тъкмо това копче, по-скоро това е резултатът, който е излизал от машината ”, сподели Йорданов.

Той не счита обаче, че с хартиената бюлетина това ще се промени.

„ Ние сме партията, която я махнаха. За ГЕРБ и Движение за права и свободи това е разновидността за операции. Те си надуват резултата от години. Всички го знаем ”, сподели Йорданов.

„ Когато бяхме първа политическа мощ, ние не сме желали да пипаме кодове на машини, да препрограмираме софтуера. Изборите бяха почтени. Ние сме сигурни, че е по-добре на машини ”, сподели Йорданов.

„ Трябва да е транспарантно и чисто, би трябвало да се направи и одит на „ Информационно обслужване ”. С хартия ГЕРБ и Движение за права и свободи ще вършат това, което са правили постоянно ”, сподели Йорданов.

Според него единствената допустима коалиция е през третия мандат, в случай че бъде даден на Стефан Янев.

„ Тогава Българска социалистическа партия би трябвало да си плюят на риториката от последните 2 години, и с ГЕРБ и Движение за права и свободи да създадат държавно управление. Всичко е допустимо. Но нямам доверие, че Нинова е толкоз самоубийствено настроена, с цел да направи това нещо. Това ще е ликвидиране на Българска социалистическа партия от първия ред и тя ще държи гранатомета ”, сподели Тошко Йорданов.

Относно Нидерландия, която ни спря за Шенген, Тошко Йорданов сподели, че са постъпили „ цинично ”.

„ Има условия за Шенген, те са написани от Европейски Съюз. България дава отговор на всички тях. Не виждам каква е справедливостта в един съюз, който има правила, които важат за една група страни, не важат за други ”, сподели Йорданов.

Според него в Нидерландия имат вътрешнополитически проблем, разследване на което блокират нас.

„ Имал съм диалози с европейски дипломати. Неофициално ни беше казано, че казусът не е в нас, а в Гърция. В Гърция се влиза доста елементарно. Ако България е в Шенгенското пространство, всеки един от Северна Африка може да стигне с колело до Брюксел. Затова одобряват Румъния, Хърватия, само че не и нас ”, добави Тошко Йорданов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР