Ние сме си купили възможно най-скъпото оборудване. Купили сме си

...
Ние сме си купили възможно най-скъпото оборудване. Купили сме си
Коментари Харесай

Харизанов за тол системата: Купили сме си най-скъпото оборудване и го използваме, за да играем Тетрис и да редим пасианси

" Ние сме си купили допустимо най-скъпото съоръжение. Купили сме си финален модел преносим компютър от най-хубавата компания в света и го използваме, с цел да играем " Тетрис “ и да редим пасианси. Освен чистото монетизиране тол системата има още ужасно доста механически благоприятни условия “.

Това сподели политическият анализатор Георги Харизанов. 

" Тол системата има над 100 кантара, поставени на секрети точки в пътната настилка, които могат да мерят тежестта на камионите, рейсовете и микробусите и да откриват по кое време има претоварване. Рамките на тол системата имат метео станции, които могат да мерят в действително време температурите и на въздуха, и на асфалта и когато има риск за пътната настилка тези прави да бъдат затваряни. Тол системата има инструментариум да следи и упражнява вътрешен надзор върху републиканската пътна мрежа. Има я информацията, тя постъпва, само че не се употребява за санкциониране и взимане на ограничения “, сподели Георги Харизанов пред bTV.

Според него опциите на тол системата не се употребяват и от това се възползват нарушителите.

" Заради мистериозно прегъване на държавните органи, които би трябвало да приведат тези кантари в употреба, това не се случва към този момент пета година. Всичко е инсталирано и е там, само че Българският институт по метрология не ги стандартизира и лицензира към този момент четвърта или пета година. Мотивът е в желанието на избрани хора да няма надзор върху таблото. Възползват се неточните “, добави Харизанов.

По думите му тол системата може да демонстрира водачи без гражданска отговорност, без механически обзор или с неплатени санкции. За задачата обаче тя би трябвало да бъде синхронизирана със застрахователния гаранционен фонд, както и със системата на Министерство на вътрешните работи.

" Тол системата е третата по величина приходна организация, която е забита като дирекция в АПИ и няма съвсем никакви пълномощия. Тя би трябвало да бъде извадена и обособена като звено. Мястото ѝ е или в Министерството на финансите, или като организация на директното предписание на Министерския съвет, тъй като чакаме от нея милиарди доходи. Второто нещо са промени в Закона за придвижването по пътищата “, сподели още Георги Харизанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР