Ние сме правова държава, имаме заседания, стенограми от тях и

...
Ние сме правова държава, имаме заседания, стенограми от тях и
Коментари Харесай

Йотова: Петков убеди европейските ни партньори, че няма да имат проблем с България и РСМ

Ние сме правова страна, имаме съвещания, стенограми от тях и там доста ясно може да се види кой каква позиция е взел. Това сподели вицепрезидентът Илияна Йотова пред публицисти в троянското село Орешак.

" Ако Кирил Петков не беше убедил нашите европейски сътрудници, че няма да имат проблем с България във връзка с Република Северна Македония и нещата ще станат доста по-бързо, доста по-отдавна пътят към компромисите, към съблюдаване ползите на страната ни, щеше да бъде отворен и предложение, като френското, доста по-рано щеше да бъде реалност ", сподели Йотова.

" Все още най-важният документ от това в началото предложение не е подписан. Ще си запазим опцията за мнения, откакто забележим трите документа в пакет ", уточни Йотова.

" Още от началото на предходната година, когато на Съветите в Брюксел ходеше президентът Румен Радев, доста остро сложи въпроса за правата на българите там и че България няма по какъв начин да каже своето " да ", до момента в който тези права не са обезпечени, по този начин, както самият Европейски съюз изисква, съгласно Копенхагенските критерии. Година и половина беше доста сериозен спор, полемика, увещание от страна на президента към нашите европейски сътрудници, с цел да схванат, че това е най-важното изискване на България, с цел да бъде един ден Република Северна Македония пълноправен член на Европейски Съюз ", добави вицепрезидентът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР