„Ние сме последователни и категорични в това, че ще направим

...
„Ние сме последователни и категорични в това, че ще направим
Коментари Харесай

БСП ще направи всичко възможно да състави редовен кабинет

„ Ние сме поредни и безапелационни в това, че ще създадем всичко допустимо, с цел да избегнем политическата рецесия и да съставим постоянен кабинет. " Това сподели секретарят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Филип Попов в „ Неделя 150 " по БНР.

По неговите думи в своето изявление Слави Трифонов не е обяснил за какво няма да поддържа съставянето на държавно управление, откакто в границите на мандата на Има Такъв Народ са реализирани ясни пресечни точки по политики.

„ Имаше доста несъгласия. Той сподели, че Българска социалистическа партия била партия на статуквото, единствено че допреди седмица и половина бяхме етичен сътрудник. Президентът и служебните министри били доста положителни, единствено че нападна неговия длъжностен кабинет и част от министрите в него. Не съумя да изясни за какво в 45-я парламент не можа да се сформира държавно управление, за какво в този момент не може и за какво в идващия парламент би трябвало да се сформира непременно и какво включва това ", разяснява Попов.

„ С това си държание Има Такъв Народ вместо да изчегъртат ГЕРБ от власт, ги бетонират във властта. Това, че Бойко Борисов не е на власт сега, не значи, че този модел, който властваше и против който се борим и сега към момента не е във властта ", добави социалистът.

Според него провелите се диалози по политики в границите на първия мандат са минали прелестно и консенсусно, само че сякаш са се водили други диалози отвън договарянията.

„ Излиза на час по лъжичка информация - съгласно Слави Трифонов Христо Иванов е желал министри, а Мая Манолова желала да излъже Христо Иванов. Според Мая Манолова Трифонов е желал Манолова да се откаже от кметската конкуренция в София. Двама служебни министри са ходили при Трифонов да желаят да останат министри, те пък настояват, че са били поканени. Оказва се, че се водят някакви други диалози - не в Народното събрание, не пред камерите и обществото, а някъде другаде и там сякаш е заключено разковничето на неуспеха на договарянията до този миг ", сподели още Попов.

„ Затова Българска социалистическа партия подхожда напълно друго като декларирахме, че няма да предлагаме фигура за министър-председател, а желаеме дружно в разговор с останалите сили в този парламент, без ГЕРБ и Движение за права и свободи, да предложим състав на държавно управление, който да извърши към този момент контрактуваните политики ", уточни социалистът.

Според Попов няма логичност това да не се случи, в случай че някой някъде не желае в 46-то Народно заседание да не се сформира кабинет, а да се сформира в идващия - „ непременно ".

„ Не излиза наяве обаче какво значи това „ непременно ". То може да значи кабинет с ГЕРБ и Движение за права и свободи, може да значи оставането на Иван Гешев като основен прокурор - на процедура може да значи моделът, против който се борихме, да остане ", акцентира Филип Попов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР