Ние сме номер едно в Европа по регистрация на украински

...
Ние сме номер едно в Европа по регистрация на украински
Коментари Харесай

Министър Даниел Лорер: 97 % от украинските бежанци у нас са регистрирани

" Ние сме номер едно в Европа по регистрация на украински бежанци, съобщи министърът на нововъведенията и растежа по време на полемика на тематика: „ Спасение: Украинските бежанци в България “, проведена от Факултета по публицистика и всеобща връзка, взаимно с Българска национална телевизия и предаването „ България от край до край “.  
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5202
" Представете си усилието за Държавната организация за бежанците и Министерство на вътрешните работи, които трябваше да записват десетки хиляди хора по статут за краткотрайна протекция ", сподели Лорер и уточни, че 97 % от стоте хиляди пребиваващи украинци у нас са регистрирани. " Второто нещо, с което сме неповторими, е, че успяхме да настаним украинските бежанци в доста читави хотели ", уточни той, представен от Българска телеграфна агенция.

" Около 62 000 бежанци са настанени в хотелски бази ", уточни Мариана Тошева, ръководител на Държавната организация за бежанците при Министерския съвет. Тя добави, че другите са съумели сами да намерят квартира или са подслонени от български жители.

По време на полемиката беше прожектиран трети епизод от поредицата на Българска национална телевизия „ Спасение “. Той показва атмосферата и работата на бежанския център във Варна. Кадрите демонстрират по какъв начин се дава нужна за украинските бежанци помощ, измежду която храна и детски играчки.

Включени са изявленията с доброволците по отношение на активността им в центъра, както и изявления на пристигнали украински жители за началото на войната, случвалото се в техните градове, идването им в България и помощта, която получават тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР