„Ние сме на скрит воден режим от няколко месеца, без

...
„Ние сме на скрит воден режим от няколко месеца, без
Коментари Харесай

Червеният кмет на Перник: Комуникацията ми с премиера е по-добра отколкото с... ВИДЕО

„ Ние сме на прикрит воден режим от няколко месеца, без да е разгласен публично от управляващите. Във високите квартали на Перник няма задоволително налягане. Изправени сме пред една огромна рецесия. Язовир „ Студена” сега е в доста сериозен най-малко. Това съобщи в предаването „ Плюс-Минус. Коментарът след новините” по NOVA кметът на Перник Станислав Владимиров.

Капацитетът на язовир „ Студена” е доста невисок. В Перник има въведен воден режим.

Ужасни вести за Перник

„ Ситуацията е подценена от управлението на ВиК. Индикациите за относително суха година са от началото на 2019 година Въпреки, че равнищата са били извънредно ниски и в дъждовния интервал не е доближат размер, който може да ни подсигурява някаква сигурност, не са подхванати никакви ограничения от ВиК сдружението.

Разходът на вода и отток е бил една константна големина от близо 2 300 000 000, макар всички индикации и прогнози. За страдание подценяването на обстановката и недоброто ръководство ни изправи пред тази криза”, счита той.

„ Не желая да върша квалификации на ръководството на ВиК сдружението. Но това минимум е безхаберие и недобро ръководство на повереното им сдружение. Аз съм задавал въпрос в Народното събрание преди 2 месеца по тази тематика.

Воден режим в Перник ще има, ето по кое време!

Тогава размерът на водата беше достигнал до 10 млн. кубика и това беше първата алена лампа, която светна. Насочването ми на министерството към този проблем беше подценено”, изясни Владимиров.

„ Благодаря на Борисов, че се ангажира с този голям проблем. На мен връзката ми с премиера е по-добра, в сравнение с с шефа на ВиК сдружението. Върнах първото мнение за воден режим, тъй като нямаше никаква обикновено аргументация – какви ще са вредите, какъв ще бъде разходът на водата, какви ще бъдат икономиите и какво би трябвало да чакат перничани.

За това го върнах, с цел да даде по-голяма информация, която да бъде показана на обществеността, да бъдат събрани институциите, всеки да се запознае и да знае какви рисковете при избраните разновидности на воден режим ще има. Второ писмо от сдружението нямаме. Всеки изгубен ден, в който не се взимат ограничения, може да докара до по-голяма рецесия.

Ще известявам Борисов за всяка стъпка. За в този момент от сдружението положителни стъпки не виждам. Със сигурност някой би трябвало да поеме отговорност. Такава сигурно ще се търси”, съобщи още кметът на града.

Междувременно стана ясно, че Станислав Владимиров ще анулира заповедите на досегашния краткотрайно изпълняващ длъжността кмет Севделина Ковачева, с които тя освобождава трима заместник-кметове от изтеклия мандат против шестмесечни компенсации.

Действията му са подкрепени от премиера Бойко Борисов, който по думите на Владимиров, нарекъл „ безсрамие “ протичащото се в пернишката администрация.

Съгласно заповедта трима заместници на Вяра Церовска е трябвало да си тръгнат с по към 20 000 лева компенсации.

„ Ще спестим 60 000 лева от бюджета на перничани “, съобщи Владимиров.

По думите му има и други чиновници на администрацията, които са освободени при същите условия.

„ Някои от тях към този момент прибирали заявките си за овакантяване. Обезщетения на напусналите няма да бъде изплатено “, увери Владимиров.

Още щом встъпи в служба като кмет на Перник Станислав Владимиров разгласи, че понижава на половина броя на заместниците си - от четирима при предходните администрации, стават двама. Мярката се подхваща, с цел да се ограничи пилеенето на финансов запас.

Със спестените средства от заплати на заместник-кметовете ще може да се направи една дребна улица в града с подземните връзки, съобщи Владимиров, представяйки новите заместник-кметове.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР