Ние сме много благодарни на приятелска България. Проблемите какви са

...
Ние сме много благодарни на приятелска България. Проблемите какви са
Коментари Харесай

Украинският посланик е поискал от МВнР военна помощ - гаубици и ракетни системи

Ние сме доста признателни на другарска България. Проблемите какви са - такива, каквито са пред една голяма маса от бежанци - и условия при настаняване, и работа, и детските градини. Този въпрос е доста сериозен. Има проблем тук за настаняване в детските градини.

Това е въпрос на организация, неизбежно е, случват се опашки, избрани безредици и конфликти. Това е война и обстановка, която трябваше да бъде предстояща. България е другарска страна за Украйна и не тъй като дава заслон на бежанците. Имаме общославянски корени, религиозна непосредственост, избрани подобности и успоредности в историческата ни орис. Трудно е да намериш такива близки нации като историческа орис, развиване и настоящи упоритости и стремежи.

Украинците възприемат България като другарска страна, само че при всяко нещо нещо има едно “но”. Бихме желали да се окаже по-сериозна помощ във връзка с въоръжение. Руската артилерия надвишава украинската над 20 пъти в Донбас. В България има 140 единици тежки гаубици и ракетни системи на залповия огън към 150 единици. Онзи ден изпратих нота във външно министерство с послание за даване на остаряло въоръжение. България би могла да ни даде. Ще пратя сходни апели към Министерски съвет, военното министерство и към разнообразни партийни структури. Наистина изпитваме нужда от това оръжие.

Аз употребявам случая, с цел да изпратя зов за помощ. Ситуацията се трансформира на бойното поле. Сега пристигна момента, когато такива типове въоръжение, с които разполага България, да ни се помогне.

Путин и неговата фашистка кика не престават да нападат Украйна. Имаше ракетен удар- 5 бройки стигнаха до Киев и направиха опустошения. Той желае да унищожи Украйна като народ и страна. Задачата му е имперска. За това свидетелстват зверствата на съветската войска. Ще узнаем какво се е случвало в Херсон, когато бъде освободен. Преди няколко дни руснаците превзеха 70 % от Северодонецк. Но през вчерашния ден го отвоювахме.

Имаме решителност за битка до последна капка кръв. Изисква се, обаче и необятна помощ на международната общност- финансова, икономическа, военна. Също и наказания.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР