Ние сме една от държавите, които най-добре се възползвахме от

...
Ние сме една от държавите, които най-добре се възползвахме от
Коментари Харесай

Борисов: Обвиниха ни в лобизъм за сделката за F-16, беше подло

Ние сме една от страните, които най-добре се възползвахме от проекта Юнкер и за България проработи доста добре. Много вложения сме създали. Щом народът има вицепремиера Каракачанов, аз имам министрите Горанов и Караниколов. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на бизнес закуска с представители на Американската комерсиална камара.

" Закупихме за нашите водачи най-хубавото в света. Не се изкушихме да дадем по-малко пари. Можеше и да ги дадем за пенсии и заплати, само че нашите водачи заслужават най-хубавото. Всички прилежащи страни са въоръжени с F-16. Беше подло, тъй като ни упрекнаха в лобизъм за договорка сред българското и американското държавно управление. Никога, по никакъв метод не е ставал диалог за нещо, което да наподобява даже на лобизъм. Във всичките ни диалози са взели участие и посолството, и американските управляващи. Беше подло, само че с финансовия министър, както и с министъра на защитата, го направихме необратимо ", сподели той.

Нима е елементарно да направиш колектор за газов хъб? Той се строи. След 10-тина дни ще ги покажем и са впечатляващи ", добави още Борисов.

" В доста сфери се направиха доста неща, белким не съм ги изброявал всичките? Това, което постигнахме - да признаят историята ни, от премиера Нетаняху до организации, да признават какво е направил българския народ за евреите. Не единствено да го признават, само че и да го приказват и популяризират. Това не е елементарно ", показа министър председателят.

" Аз имам редкия късмет за вицепремиер да имам историк в лицето на Каракачанов. По тематиката би трябвало ли Северна Македония да влиза в Европейски Съюз и НАТО сме на едно мнение ", добави Борисов.

" Няма неприятни вложения, само че са ни обичани тези, които оферират доста работни места и високи заплати. Европа се отърсва от старите си доспехи и се ориентира към Запада. Ние не вършим нищо без нашите съседи и другите ни сътрудници. И в енергетиката има огромен късмет да създадем огромни планове. Имах близо час диалог с Помпео по тази тематика ", показа министър-председателят. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР