Ние ще променим Конституцията с минимум 160 депутати“, каза пред

...
Ние ще променим Конституцията с минимум 160 депутати“, каза пред
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Основата цел на правителството е да осигури време на НС да рестартира парламентарната република

„ Ние ще променим Конституцията с най-малко 160 депутати “, сподели пред бТВ Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

„ Основата цел на държавно управление е да обезпечи време на Народното събрание да рестартира парламентарната република “, сподели тя.

„ България се намира в тежка политическа и икономическа рецесия. Трябва да спрем и да оберем страстите. Да спрем политиканстването, да спрем празното политическо говорене. За сегашния кабинет поддръжка от Движение за права и свободи не търсена “, безапелационна бе Йорданова.

По думите ѝ България се нуждае от конституционна промяна, с цел да има правдивост в обществото. Тя акцентира, че с цел да бъде реализирано такова болшинство, са подготвени да работят с всички парламентарно показани сили.

„ Хората са изтощени от цикличността на изборите. Местните избори ще са надпревари на най-хубавите решения и екипи, които могат да ги приложат “, сподели Йорданова.

„ В момента се водят диалозите за подготовката за присъединяване в локалните избори. Не е загадка, че в границите на София търсим формула за общо явяване. Не единствено с Политическа партия, само че и със „ Спаси София “, уточни тя.

„ Наличието на комисия за имунитета е нормална процедура. За всяко едно такова искане Народно събрание би трябвало да подходи отговорно “, сподели тя по отношение на поисканите имунитети на Кирил Петков и Бойко Борисов. По думите ѝ по този метод Иван Гешев се опитвал да се въздейства на политическия живот.

Йорданова добави, че има единодушие за делене на Висш съдебен съвет на две – Висш съдебен съвет, който да дава отговор единствено за съдиите, където да имат превес съдии определени от съдии и
прокурорска гилдия, която да дава отговор за прокурорите и следователите, която да ограничи властта на основния прокурор.

„ Индивидуалната конституционна тъжба - огромна гаранция за правата на хората. И, несъмнено, преосмисляне на института на служебния кабинет, тъй като последните две години демонстрираха съществени дефицити в това “, съобщи Йорданова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР