Ние ще оптимизираме направеното от служебното правителство и ще се

...
Ние ще оптимизираме направеното от служебното правителство и ще се
Коментари Харесай

Гвоздейков: В края на годината ще имаме първия медицински хеликоптер, собственост на държавата

Ние ще усъвършенстваме направеното от служебното държавно управление и ще се опитаме да надградим, според разпоредбите. Това сподели пред Нова телевизия министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков във връзка плана за създаване на Спешна помощ по въздуха.

По думите му има неща, които би трябвало да се подобрят, само че посоката няма да бъде изменена. „ Има опция това, което служебното държавно управление е направило досега по отношение на въздушната незабавна здравна помощ, да бъде надградено до вид, който да работи и да дава отговор на европейските условия. Ще създадем това, което е допустимо, с цел да подобрим процеса и да го завършваме “, добави Гвоздейков.

Министърът съобщи, че е получил много положителни вести от Министерството на здравеопазването.

„ През декември ще се радваме на доставката на първия хеликоптер за незабавна здравна помощ, който ще бъде благосъстоятелност на Република България, което значи, че би трябвало да осигурим опция, пристигайки хеликоптера, да бъде въведен незабавно в употреба. Това значи, че при започване на юли би трябвало да бъдат изпратени шестима водачи или три екипажа за образование на съответния вид хеликоптер, както и да бъде квалифициран техническия състав, който също би трябвало да премине образование “, изясни Гвоздейков.

Той сподели още, че ще бъде направено всичко допустимо в къси периоди да се построи съвременна Спешна помощ по въздух, която да е в интерес на цялото общество.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР