Ние ще бъдем опозиция на следващото управление. Изправени сме пред

...
Ние ще бъдем опозиция на следващото управление. Изправени сме пред
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Ние ще бъдем опозиция на следващото управление

Ние ще бъдем съпротива на идващото ръководство. Изправени сме пред опцията България да се ръководи от болшинства по ползи, в които отговорността няма да се носи от политическо водачество, България е имала сходни кабинети на Беров и на Орешарски, подобен вид държавни управления приключват с провал. ГЕРБ-СДС няма да поддържа подобен вид държавно управление. Това съобщи от трибуната на Народното събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ.

По думите ѝ в 46-тото Народно заседание парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще бъде мощна, градивна и способена съпротива.

" Предсрочните парламентарни избори не излъчиха безапелационен победител, все пак честито на първите. Изборите се организираха при очевиден напън от страна на служебното държавно управление на членове и симпатизанти на ГЕРБ. Действията на служебния кабинет издълбаха още разграничителни линии в българското общество. Задълбочи се политическата рецесия, фрагментацията на политическата система, невъзможността да се конструира устойчиво ръководство ", добави Десислава Атанасова.

По думите ѝ има блокаж на цели държавни системи.

" Нашият главен конкурент няма да бъдат ръководещите партии, които и да са те, ще бъде хаосът и безидейността, безотговорността за страната. Ние не разчитаме изборният резултат като победа на избрана политическа мощ ", разяснява Десислава Атанасова.

Тя прикани за политически разговор, преустановяване на войната сред институциите и съставяне на национално единение, като 3 национални целта.

" Сложната задача няма да бъде решена и в това 46-о Народно заседание. Ние от коалиция ГЕРБ-СДС сме подготвени за политически разговор, не, тъй като чакаме да бъдем поканени в някакво бъдещо ръководство. Работата ни е да възприемем всички гледни точки, да се опитаме да ги разберем и да намерим пресечни линии ", сподели още Десислава Атанасова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР