Ние само мислим, че се намираме в нормална парламентарна демокрация,

...
Ние само мислим, че се намираме в нормална парламентарна демокрация,
Коментари Харесай

Аламанов пред Дарик: Проблемът не е хартиената бюлетина, а лъжата, че се дава право на избор

" Ние единствено мислим, че се намираме в естествена парламентарна народна власт, а за жалост имам възприятието, че към този момент се намираме в шизофреннадеморкация. Аз видях ръководителят на Народното събрание да стои в някаква партийна централа без да е партиен член и някакъв ръководител на партия да му се кара, а той стои сгънат и обезпокоен и дума не споделя. Това е голям проблем. Оттам нататък чух следващата кавалкада от неистини, измами, преиначавания, внушения ".

Това съобщи в предаването " Кой приказва? " на Дарик радио пиар специалистът Любомир Аламанов.Поводът за този коментар е връщането на хартиената бюлетина и изменението на Изборния кодекс за една нощ.

В състава на " Голямото жури " тази седмица попадат още преподавателят по публицистика в СУ Жана Попова, сатирикът от в. " Сега " Иво Балев и основателката на " Фабрика за хрумвания " Янина Танева.

 Янина Танева, Жана Попова, Мария Черешева, Любомир Аламанов и Иво Балев

" Това че всички приказват за хартиената бюлетина не е вярно. Основният проблем в тези промени, които се постановат, не е хартиената бюлетина, а лъжата, че се дава тъждество и право на избор сред хартиена бюлетина и гласоподаване с машина, тъй като те лишават машинното гласоподаване ", разяснява още Аламанов.

По думите на пиар специалиста машинно гласоподаване значи броене без интервенция на партиен функционер, който " с мазни пръсти да пипа някаква химизирана хартия и да даде мотив тя да бъде обезвредена, невалидна ".

" Ние би трябвало да сме ядосани, само че в това време аз не виждам нищо изненадващо в тази драматургия – към този момент сме изтощени, бихме желали да сме наивни участници в някаква настояща народна власт ", сподели от своя страна Янина Танева.

" Борисов си повтаря репертоара – същата конференция даде и преди ден-два. Неговата теза е, че сякаш уголемява демократичното пространство, давайки избор сред хартиена бюлетина и машина. Вика на Десислава Атанасова: „ Иди при Христо Иванов и му искай гаранция, че машината няма да го излъже ”. Това е стилът Борисов – профанизиране, изместване ", разяснява сатирикът Иво Балев.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР