Ние сами сме отговорни за изграждане на здрава и щастлива

...
Ние сами сме отговорни за изграждане на здрава и щастлива
Коментари Харесай

11 малки ритуали в ежедневието, които ни водят към дълголети...

Ние сами сме виновни за създаване на здрава и щастлива връзка със самите себе си, което ще ни даде още няколко радостни години, в които да ѝ се любуваме. Освен здравословното хранене, придвижването и здравните профилактики, ще ви срещнем с още няколко дребни неща, които да ви отведат към дългоденствие:

1. Наличието на по-плосък стомах

Жените, които са в стадия на менопаузата и имат непотребни мазнини по корема, може да живеят по-малко време, се споделя в проучването. Дори в случай че сте с обикновено тегло, в случай че коремът ви е кръговиден, има прочут риск. Това се изяснява с наблюдението, че дамите с централно затлъстяване са по-склонни да развият диабет, сърдечно-съдови болести и други

2. Приоритизиране на вашето благополучие

Да се чувстваш благополучен в действителност е доста значимо за всеки, само че проучванията споделят, че това действително въздейства и върху дълголетието ни. И по този начин, удовлетворението от живота, отсъствието на отрицателни страсти, оптимизъм и позитивни страсти са това, към което в действителност би трябвало да се придържате.

3. Смейте се по-често

Да бъдем по-весели в действителност прибавя качество към живота ни, само че може да добави и количество. Изненадващо, изследване сподели, че възприятието за комизъм ни защищава от развиване на сърдечно-съдови болести и разнообразни инфекции. Всъщност това е ресурсът за отбрана на здравето на мозъка. Какъв прелестен метод да се опиташ да живееш по-дълго!

4. Да бъдете проведени

Проучване сподели, че по-организираните човеци са склонни да водят по-дълъг живот. Тази линия приказва и за нашето когнитивно действие. Затова помислете да бъдете по-самодисциплинирани, проведени, ефикасни и целенасочени, в случай че ви е грижа за дълголетието.

5. Разхождайте се всеки ден

Проучване сподели, че всеки спомагателен 30 минути престой в неактивност е обвързван с 32% по-висок риск от развиване на съществено заболяване. И безусловно всяка стъпка има значение, когато става въпрос за понижаване на риска от развиване на сърдечно-съдови болести. Така че, като изминавате 2100 до 4500 стъпки на ден, можете да намалите риска от инфаркти, сърдечна непълнота или инсулт.

6. Излизайте по-често

Хората, които водят деен обществен живот, могат да живеят по-дълго и по-здравословно, както се споделя в проучванията. Това се изяснява с обстоятелството, че такива хора са склонни да имат по-добро здравословно държание, като да ядат здравословни храни и да са физически дейни. Изолираните хора са изложени на по-висок риск от слаба имунна система заради по-голям стрес.

7. Раждане на деца на по-късна възраст

Проучване споделя, че в случай че съумеете да имате деца след 33-годишна възраст, възможностите ви да живеете по-дълго се усилват. Всъщност такива дами имат два пъти по-голям късмет да живеят до 95 години спрямо тези, които са родили последното си дете преди 29 години.

8. По-често проверявайте равнището на витамин D

Много болести, свързани с възрастта, в действителност могат да бъдат породени от дефицит на витамин D. Всъщност, изследване сподели, че витамин D може да забави и самото стареене. Така че можете да си извършите огромна услуга, като просто постоянно проверявате дали витамин D в тялото ви е в естествени граници.

9. Грижа за внуците

Не единствено ще получите най-искрената обич от тези дребни човечета, само че както демонстрира изследване, това може да ви накара да живеете по-дълго. И даже да нямате свои внуци, грижата за другите също ще свърши работа.

10. Вършене на домакинска работа

Редовните извършения са ключът към по-дългия живот. Ако обаче нямате време или предпочитание да отидете на фитнес, отново можете да се поддържате здрави, като вършите домашните си отговорности. Например, като почиствате прозорците единствено за 30 минути, ще изгорите 190 калории, а гладенето за същото време ще тонизира мускулите на горната част на тялото ви.

11. Редовно разчистване на зъбите с конец

Грижата за вашата хигиена на устната празнина безусловно оказва помощ за поддържането на естествени, здрави и функционални зъби. Но в допълнение към това наподобява, че удължава живота ви, както демонстрира изследване. За да извършите това, би трябвало да си миете зъбите заран и вечер, да ги почиствате с конци всеки ден и да посещавате ортодонт понякога, написа jenite.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР