Ние сами позволихме инфлацията да се появи. И под нея

...
Ние сами позволихме инфлацията да се появи. И под нея
Коментари Харесай

Икономист: Супермаркетите печелят средно около 80-90%

„ Ние сами позволихме инфлацията да се появи. И под нея се крие по-голяма неволя – истината, че може тази инфлация да бъде ръководена, само че тя не е. Защото не съществува политическа воля. “ Така икономистът и академични учител проф. Йоаким Каламарис разяснява икономическата обстановка в страната пред Евронюз България.

Според него, предлаганият бюджет идва с години забавяне.

" Аз разбирам невъзможността да се осъществя бюджета поради политическата конюнктура, само че би трябвало да има навременни ограничения – които не видяхме, несъмнено. Това, което е оповестено, в действителност не би повлияло съществено в стопанската система. И особено, когато обсъждаме ставките на Данък добавена стойност на хранителни артикули, на ресторантьорство, в това число и на цялата хранителна верига ".

„ Кризата е подбудена вследствие на пандемията и на военните процеси, които текат сега. Не единствено в рамките на Европа, само че и отвън нея, имаше едно съществено геоикономическо напрежение през последните пет години. Но все пак това, можеше да посрещнем тази рецесия със съществени стопански принадлежности, които да облекчат хората. Нещо, което не сме създали “, изясни икономистът.

В момента супермаркетите печелят приблизително към 80-90%. Едновременно, тези вериги – и то най-много задгранични – се субсидират от страната. Съжалявам, само че не може тези вериги, които получават големи облаги, спекулират по отношение на производителите, доставчиците и клиентите, да получават и помощи. Това е пагубно. Затова сме стигнали дотук.

„ Служебното държавно управление би трябвало да бъде добре разбрано, че няма по какъв начин да повлияе на бюджета. Те даже нямат право да гласоподават бюджет без постоянно държавно управление “, уточни проф. Каламарис.

Този политически колапс основава на България още повече проблеми, безапелационен е той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР