Ние работим прекрасно със Сотир Цацаров и прокуратурата. Той все

...
Ние работим прекрасно със Сотир Цацаров и прокуратурата. Той все
Коментари Харесай

Комисията за защита на личните данни коментира скандала с ЕГН-тата

Ние работим прелестно със Сотир Цацаров и прокуратурата. Той към момента не е подал тъжба. Това съобщи в ефира на bTV проф. Веселин Цеков зам.-председател на Комисията за отбрана на персоналните данни.

" Проблемът е значим за хората и за админите на персоналните данни. На 25 май влиза законът GDPR - санкцията за нарушаване на персоналните данни е 10 млн. евро или 2% от оборота за миналата година ", добави той.

Относно ЕГН-генераторът в интернет, Цеков сподели: " Получава се едно извънредно голям брой от въжможни ЕГН-та. Вие такива благоприятни условия може и сами да си извършите. Но ЕГН-то от дълго време е известно, че не е сигурен идентификатор. Комисията от дълго време е реагирала. Благодаря на всички медии които написаха, че реагираме незабавно ".

" Администраторите на персонални данни би трябвало да подхващат различен способ за достъп. Държавата работи от дълго време по въпрос да има и различен идентификатор. Електронният идентификатор към момента по софтуерни аргументи не е реалност, само че би трябвало да има нов идентификатор ", добави той.

" Генераторите не могат да бъдат блокирани. Съгласен съм с Михаил Константинов, който през вчерашния ден сподели че ЕГН-то от дълго време е нещо, за което би трябвало да се подхващат ограничения ", сподели още Цеков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР