Ние предлагаме увеличението на минималната заплата да е 940 лева

...
Ние предлагаме увеличението на минималната заплата да е 940 лева
Коментари Харесай

Нинова: БСП призовава минималната заплата да е 940 лева от 1 юли

Ние предлагаме нарастването на минималната заплата да е 940 лв. от 1 юли. Сега това е 50% от междинната заплата. Това е 42 пъти внасяно предложение от Българска социалистическа партия. От 1 януари 2024 година 50% от междинната заплата може да е друга сума. 500 000 българи работят на минималната заплата. Да се твърди, че повишението на тяхната заплата е причина за инфлацията, е цинизъм. За инфлацията има напълно други аргументи. Сред тях са напечатаните пари, войната и последствията от нея, спекулата на пазара. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за " Офанзива " по NOVA NEWS.

 

По думите ѝ служебният кабинет се е отказал и от тавана на надценките. " Два месеца лъгаха българския народ, в този момент трансферират отговорността на Народното събрание. Новият уебсайт за съпоставяне на цените е едно нищо, не е мярка против спекулата. Таванът на цените от дребната потребителска кошница е работещо решение, Словакия, Черна гора и РСМ го вкараха преди дни. Пазарът не би трябвало да се саморегулира, това е факсимиле, държавата би трябвало да предприеме помощ. Кризата промени всичко ", съобщи тя. И добави, че финансовият министър би трябвало да бъде уволнена поради изявленията си за
Всичко за Вашата сватба
колапс на финансите. 

 

Според нея служебният министър на стопанската система не знае какво приказва. " Ние сме последователи на френския вид - веригите да дефинират един размер от артикули, които да се продават под избрана цена. Служебният кабинет обаче хвърля прахуляк в очите на хората, а не се договарят с веригите. Подкрепяме диференцирана ставка за Данък добавена стойност и намаляването му за храните. Българските и европейските дотации би трябвало да се изравнят. Субсидиите на зърнопроизводителите би трябвало да се понижат и да се дадат на производителите на плодове, зеленчуци, мляко и месо ", разяснява Нинова. Тя добави, че Българска социалистическа партия е срещу включване на България в поръчката за доставка на оръжие за Украйна и уточни, че прекомерно доста пари са се налели във войната, вместо да се насочат за обществени помощи за хората. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg