Ние поне от 4 години водим последователна политика за намаляване

...
Ние поне от 4 години водим последователна политика за намаляване
Коментари Харесай

Нинова: Намаляването на цените минава през намаляване на ДДС на горива, ток, храни

„ Ние най-малко от 4 години водим поредна политика за понижаване на Данък добавена стойност на съществени храни, медикаменти и детски артикули. Така че това е и наш приоритет. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията, във връзка вчерашната съдружна среща, на която са се разискали тематики към Данък добавена стойност , оповестиха от Българска социалистическа партия.

„ Ръстът на цените и обедняването са грижа номер едно за нас сега “, безапелационна бе Нинова и добави, че един от методите те да бъдат свалени, е през понижаване на Данък добавена стойност и на акцизи. „ Освен понижаване на Данък добавена стойност на съществени хранителни артикули на нулева ставка, на среща с съдружните сътрудници ние предложихме понижаване на акциза и Данък добавена стойност на горива и на контролираните от КЕВР артикули - ток и парно. Убедени сме, че това е един от методите действително да се смъкват цените “, изясни вицепремиерът. Тя изрази оптимизъм, че обединението върви в една посока и в актуализацията на бюджета ще залегнат такива ограничения.

По думите ѝ нулевата ставка за плодовете и зеленчуците изрично ще помогне на родното произвеждане. „ Ще дадем глътка въздух на българските аграрни производители и да има повече родно произвеждане на пазара “, съобщи тя.

Според Корнелия Нинова би било добре, в случай че мярката бъде непрекъсната, а от години наред предлагането на Българска социалистическа партия е за непрекъснато съкращаване на Данък добавена стойност на главните хранителни артикули и медикаментите. „ Актуализацията на бюджета ще е през юни, тъй че сигурно ще важи до края на годината. И по-късно бихме упорствали това да стане кардинална политика на държавното управление. Защото е рационална и трайна европейска процедура “, посочи министърът на стопанската система.

По думите ѝ към момента се водят диалози в обединението за обединяване към съответни стопански ограничения. Тя напомни и че предходната седмица изиска обща среща на препоръките по финанси, стопанска система и обществена политика, с цел да бъдат разисквани разнообразни разновидности.

„ Още едно наше предложение е за облагане на свръхпечалбите на енергийните сдружения, които бяха насъбрани последните месеци, поради инфлацията “, сподели още Корнелия Нинова и добави, че оттова биха могли да дойдат доходи, които да се употребяват за покриване на обществени разноски, поддръжка за стопанската система и на бизнеса. „ Мярката за поддръжка на бизнеса от 300 лв. за мегаватчас изтича този месец. Ние направихме предложение и през вчерашния ден в това число на съдружния съвет, тя да бъде продължена, тъй като българските компании сега са в извънредно затруднено положение “, изясни министърът на стопанската система и промишлеността.

По думите ѝ Българска социалистическа партия изрично е сложила въпроса за преизчисляване на пенсиите. „ Министър Василев и общественият министър Гьоков работят сега по разнообразни вероятни разновидности, само че имаме уверението, че преизчисляването ще бъде приоритет при актуализацията на бюджета “, заключи водачът на Българска социалистическа партия.  
  Източник:БГНЕС
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР