Ние подсигурихме битовите потребители на газ. От 1 август получаваме

...
Ние подсигурихме битовите потребители на газ. От 1 август получаваме
Коментари Харесай

Асен Василев проговори за сделките с газа и референдума на Слави

Ние подсигурихме битовите консуматори на газ. От 1 август получаваме цялостните количества газ от Азербайджан. Със 7-те танкера осигурихме още един милиард кубически метра, което подсигуряваше всички топлофикации. За два работни дни ние договорихме два слота, трябваше да се заявят още 5. Това съобщи съпредседателят на „ “ в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Когато се прекъсна газа едностранно от страна на „ Газпром “, нямаше спиране към бизнеса и битовите консуматори, цената не се увеличи “, акцентира той.

„ Г-н Делян Добрев ни упреква, че газът от „ Газпром “ идвал с надценки през медиатори. Това не е по този начин. Газът на европейските пазари се търгува на 70% от борсовата цена, плюс 10-20% петролната съставния елемент. Излиза, че медиатори са ни продали газа на по-ниска цена, от тази на „ Газпром “. Всички похвати да излъжем и изплашим популацията, би трябвало да останат в предишното “, изясни Василев.

разяснява думите си: „ Газ от „ Газпром “ - за какво не “ по този начин: „ Стига да стартира „ Газпром “ да си извършва контракта с нас. „ Газпром “ ще би трябвало да заплаща при възможен арбитраж, тъй като ние желаеме газ и те не ни го дават. Когато отсрещната страна не си извършва контракта, кой заплаща неустойките? Ние си подавахме поръчките всеки ден, само че получавахме отговор с нула количества. Дали служебното държавно управление изпраща поръчки – не знам. Ние сега не подвластен от съветски газ. От 27 април пълним хранилището в „ Чирен “, има газ за индустриалните и битовите консуматори, без да се усети липса “, безапелационен бе Василев. Той посочи, че цената на газа не стартира да се качва януари месец. До април цената на „ Газпром “ се качи три пъти.

Бившият финансов министър разгласи, че в случай че дойдат на власт, ще се приложи компенсационна скица за подкрепяне на потребителите на газ.

„ Слави Трифонов  Слави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български артист, ефирен водещ и продуцент. Роден е в инициира три референдума и нищо. Даже Тодор Живков не си е разрешил да концентрира толкоз доста власт, разгласи Василев. На въпрос дали вечно е затворена вратата за Има Такъв Народ, той съобщи: „ Категорично “.

сподели още да не се доверяваме сляпо на социолозите, които им отреждат второ място и разгласи, че в случай че към социологическите прогнози за Промяната се прибавят 10%, това бил действителният резултат на идните избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР