Ние оценяваме длъжността на главния секретар, която може да бъде

...
Ние оценяваме длъжността на главния секретар, която може да бъде
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Новият главен секретар на МВР не е калинка

Ние оценяваме длъжността на основния секретар, която може да бъде заета от заслужен човек с задоволително дълъг професионален опит и на който може да се разчита, че тогава, когато българските жители в центъра на София законно упражняват правото си на митинг, няма да стои безучастно и да гледа по какъв начин пребиват български жители.

Toва съобщи служебният вътрешен министър на конференция в Министерство на вътрешните работи, за представянето на.

Дълго време министерството е без основен секретар. Не е елементарно да се назначи главсек, която служба е извънредно значима, изясни Рашков. Вярно е, че в Министерство на вътрешните работи има доста огромен брой почтени чиновници, които могат да заемат тази служба и поради значимостта на тази функционалност да се координират всички останали служби в Министерство на вътрешните работи, настоя Рашков.

Министерство на вътрешните работи създали деликатен асортимент и трябвало време, с цел да изберат подобаващият човек за длъжността.

Новия главсек няма да стои безучастно, няма да има провокатори в редиците на протестиращите, които да са известни на управителните органи на Министерство на вътрешните работи и провокатори, които са създавали напрежение сред служителите на реда и протестиращите, посочи Рашков.
 Служебният кабинет назначи титулярен основен секретар на Министерство на вътрешните работи Служебният кабинет назначи титулярен основен секретар на Министерство на вътрешните работи
Служебното държавно управление назначи за титулярен основен секретар на Министерство на вътрешните работи, който все още извършва длъжността началник на ОДМВР-Пловдив. Това...

„ Главен секретар би трябвало да бъде човек с задоволително опит, който няма да следи безучастно осъществените голям брой нарушавания на закона при потребление и използване на СРС-та към интервала на протичането на законните митинги на българските жители в София и други огромни градове на страната “, безапелационен бе министърът.

Рашков се спрял на Петър Тодоров, тъй като е чиновник с дълготраен стаж и опит в Министерство на вътрешните работи и не е от калинките. Новият главсек има голям брой награди – оповестяване на признателност през писмена хвалба, няколко почетни медала от Министерство на вътрешните работи. Нашите упования са огромни и Рашков е уверен, че Петър Тодоров ще извърши с чест своята задача, прецизно спазвайки закона, без да слугува на партии и без да стои до основния прокурор като дете, което е сбъркало и някои му е дръпнал ухото.

По думите му би трябвало да се сложи знак на тъждество сред законното право на митинг. Рашков акцентира, че това, което се е случвало предходната година е доста непосредствен до „ полъха от 1947 година “. (озаглавена публикация на публицист от Свободна Европа). Този текст е относим към различен публичен строй, а не към демократична България през 2021 година, сподели Рашков.

Това, което се случи предходната година е полахът от това време, посочи Рашков. Къде видяхме ние протест или с оръжие из улиците на София, запита министърът. „ Такъв образец имаме единствено от прокуратурата, ръководена от Иван Гешев “, уточни Рашков и настоя, че ще би трябвало главсек, който да не допусне служби на Министерство на вътрешните работи да бъде обслужващ личен състав на прокуратурата.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР