Ние, от Obekti.bg, решихме да подберем тези 50 невероятни и

...
Ние, от Obekti.bg, решихме да подберем тези 50 невероятни и
Коментари Харесай

50 невероятни факта за Япония

Ние, от Obekti.bg, взехме решение да подберем тези 50 невероятни и в действителност любопитни обстоятелството за Страната на изгряващото слънце.

Знаете ли, че…

- На Свети Валентин в Япония нормално дамите са тези, които подаряват дарове. Тази традиция разрешава на девойките да показват възприятията си. По този метод не им се постанова да чакат мъжа да направи първата крачка. Кавалерите връщат жеста на 14 март – един месец по-късно.

- В Страната на изгряващото слънце нормално хората вършат снежни индивиди единствено от две снежни топки.

- В Япония месото и рибата са в действителност евтини. Плодовете обаче са много скъпи. Една ябълка коства към 2 $, до момента в който няколко банана – 5 $. Може би най-скъпият плод е дизайнерската квадратна любеница – среща се за към 200 $.

- На Бъдни вечер японците имат навика да хапват в KFC. Местното население е формирано най-вече от будисти и шинтоисти. То не чества Коледа по религиозни аргументи, а чисто и просто – за развлечение. KFC пък притегля клиентите с голям брой промоции, като пилешките крилца се трансформират в обичайно ядене по Коледа.

- Можете да си купите порно на всички места. Всеки магазин разполага с обособен рафт единствено за това. В дребните книжарници порнографските книги са близо 1/3 от асортимента. В по-големите постоянно е обособен един или два етажа за еротичните издания. Същевременно, порното е цензурирано – гениталии не се демонстрират.

- Хората в Япония ядат делфини. Те подготвят специфични супи от тях. Месото им е вкусно и няма нищо общо с това на рибата. Много международни организации са се оповестили срещу тази процедура.

- В метрото в Япония има мотриси, предопределени особено за дами. Те се употребяват най-много в час пик. По този метод дамите се усещат по-сигурни.

- Хелоу Кити в действителност е британско момиче. Поне по този начин твърди нейната създателка. Когато е била основана през 70-те години на предишния век, японците са проявявали мощен интерес към английската просвета.

- Служителите в Япония в никакъв случай не си потеглят от работа в точния момент. В тази страна работещите изчакват първо да си тръгне шефът им и чак тогава да се приберат у дома. И защото японците са известни със своя работохолизъм, шефовете постоянно остават 3-4 часа след работно време. А от време на време шефът може да предложения чиновниците си да пийнат след работа и те не могат да му откажат. Тръгването в точния момент (дори да имате основателна причина за това) демонстрира непочтеност към компанията и не се приема добре.

- Учебната година в Япония стартира на 1 април. Учебният развой е разграничен на три периода.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР