Ние осъждаме войната на Русия в Украйна и изразяваме своята

...
Ние осъждаме войната на Русия в Украйна и изразяваме своята
Коментари Харесай

Мария Габриел: България ще продължи да подкрепя Украйна, включително и военно

Ние осъждаме войната на Русия в Украйна и показваме своята поддръжка за украинския народ. Подкрепяйки Украйна, ние поддържаме демокрацията. Страната ни ще продължи да оказва всестранна поддръжка на Киев – филантропична, военна, икономическа, политическа. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел при откриването на Годишната конференция на ръководителите на задграничните ни представителства в резиденция „ Бояна “, предаде Novini.bg.

 

В речта си вицепремиерът очерта водещите цели на страната ни във външнополитически проект, изтъквайки най-много участието ни в Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

 

Вярвам, че със взаимни старания ще създадем България по-видима и значима на интернационалната сцена. Сам никой не може да реализира нищо. Искам България да бъде деен член на Европейски Съюз и НАТО, задаващ посока и оформящ решения. Разбира се, това може да бъде реализирано с дейна дипломация и поредна политика, отбеляза Мария Габриел.

 

Външният министър акцентира нуждата от вложението на старания в това България да разполага с професионална, надеждна и стимулирана за работа дипломатическа работа.

 

Трябва да има ясни процедури за кариерно развиване на дипломатите и да отстояваме достойното възнаграждение. За мен е значимо да продължаваме да вършим по този начин, че дипломатическата работа да носи гордо името на България. Само посредством обединяване, взаимно почитание и прагматично съдействие сред институциите ще намерим оня ключ, който ще докара до постигането на още по-добри резултати за страната и жителите ѝ, подчертава в словото си вицепремиерът Габриел.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР