Ние определено не можем да подкрепим избирането на поста на

...
Ние определено не можем да подкрепим избирането на поста на
Коментари Харесай

Унгария няма да подкрепи Рюте за поста на генерален секретар на Н...

" Ние несъмнено не можем да подкрепим избирането на поста на общоприет секретар на НАТО на човек, който е желал да сложи Унгария на колене ", акцентира Сиярто на взаимна конференция в Будапеща с генералният секретар на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) Матиас Корман. " Би било доста необичайно, в случай че кандидатурата на подобен човек бъде подкрепена от унгарското държавно управление ", посочи той.

Нидерландският министър председател беше деен труженик за това спазването на критериите на Европейски Съюз за върховенството на закона в дадена страна членка на блока да е наложително изискване, с цел да може тя да усвои предопределените за нея средства от бюджета на съюза. По тази причина милиарди евро за Унгария бяха замразени, показва ДПА.

 

Франс прес слага специфичен акцент върху събитието, че Рюте постоянно е подлагал на критика унгарския министър председател Виктор Орбан, тъй като не съблюдава върховенството на закона.

Сега Рюте е претендент за поста на общоприет секретар на НАТО, където членуват 31 страни, на мястото на норвежеца Йенс Столтенберг, чийто мандат изтича през октомври тази година. През 2021 година, ядосан от считан за хомофобски маджарски закон, Рюте изрече мнение, че централноевропейската страна " няма какво повече да прави в Европейския съюз ", разяснява Агенция Франс Прес.

 

За да заеме поста, на нидерландския министър-председател са нужни гласовете на всички страни членки на алианса, надлежно Унгария има право на несъгласие. Към момента няма други обществено оповестени кандидатури. 57-годишният Рюте се употребява със мощната поддръжка на Англия, Германия и Съединени американски щати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР