Ние описваме колко често е необходимо да се прилага слънцезащитен

...
Ние описваме колко често е необходимо да се прилага слънцезащитен
Коментари Харесай

Как да защитим кожата си в горещо лято: 5 съвета, как да изберем слънцезащитен крем

Ние описваме какъв брой постоянно е належащо да се ползва слънцезащитен крем и какъв фактор на отбрана се предлага да се употребява SPF, с цел да се резервира здравето, хубостта и младостта на кожата.

Опасностите от излагане на слънце без отбрана

На първо място, лятната топлота е рискова за кожата посредством пресушаване. Това понижава производството на колаген и еластан - главните субстанции за поддържане на младостта и хубостта.

Загубата на влага, кожата става суха, се раздробява и стартира процесът на фотостареене - бръчките стават по-забележими, тенът избледнява, пигментацията се усилва.

Прекаленото слънце е рисково: 
понижено произвеждане на колаген; удебеляване на роговия слой; нередовност на корабите; развиване на тумори; нараснало произвеждане на меланин.

Как да се грижим за кожата през лятото
Лятната грижа, както и всеки различен сезон, се състои от няколко стадия: разчистване, интензивна влага и отбрана от слънцето, възобновяване на храненето.

През лятото е належащо да се концентрира върху нежно и нежно разчистване - да се измие с пяна, мусове, гелове, които нямат алкали и сапунена основа, или със особено мляко с кадифена текстура.

Основната характерност на горещия сезон е бързата загуба на влага от клетките на кожата. Трябва да се попълни с термална вода. Това ще спести от изсушаване и ще поддържа естествен хидробаланс.

20-30 минути преди излизане, би трябвало да приложите слънцезащитен крем. За да може в действителност да се защищити, тя би трябвало да се постави добре върху лицето - към 2 мг артикул на квадратен сантиметър на кожата.

Добър бонус - доста слънцезащитни артикули имат подмладяващ резултат. Дерматолозите са създали линия от кремове за потребностите на разнообразни типове кожа: грижа за бебешката кожа, слънцезащитен крем за мазна кожа, с минерални филтри за суха, с оцветяващ резултат за кожата с раздразнения и слънцезащитен крем срещу бръчки за възрастта.

Не забравяйте и за възстановяващата мощ. Това ще помогне за премахване на микродефектите и вредите. Ето за какво, през нощта си коства да се приложи летен подхранващ крем. Неговият състав за предпочитане е: витамини С и D, антиоксиданти и хидратиращи съставки.

5 съвета по какъв начин да изберете и вярно да употребявате слънцезащитните артикули

Основната задача на слънцезащитните артикули е да блокира нездравословните слънчеви лъчи, да защищава кожата от изгаряния и да предотвратява преждевременното стареене.

Доброто слънцезащитно средство всмуква бързо, не оставя чувство за стягане, лепкавост и резултата на " кино лентата " и не запушва порите.

За да не се бърка с избора, си коства да си напомним:
Евтиният крем не постоянно е добър крем. Такива кремове нормално имат вазелин, минерални масла и други комедонови детайли. Те не се всмукват до края, оставяйки филм върху кожата и задръстване на порите, което води до инфектиране на лицето. Една отбрана е добра, само че две е по-добра. Един добър слънцезащитен крем освен би трябвало да защищава от UVB лъчи, които предизвикват изгаряния и зачервяване, само че също по този начин и от UVA лъчи, които могат да обхванат по-дълбоко, увреждайки ДНК и ускорявайки стареенето. Изберете оптималния SPF фактор. За къса разходка из града, крем с SPF 15-30 ще подхожда (в взаимозависимост от типа на кожата), а за отмора на брега би трябвало да употребявате по-силна отбрана - SPF 30-50, 50+. Повторение и повтаряне. Всеки слънцезащитен крем трае единствено 2 часа. Следователно понякога би трябвало да се ползва още веднъж. Особено след контакт с вода. Цялостно разчистване. Съставът на слънцезащитните артикули би трябвало да съдържа цинк, исполин и други метали. Тяхната задача е да отразяват слънчевите лъчи. След слънчеви бани кожните лекари предлагат деликатно да премахнете остатъците от кремове, тъй че кожата да диша и да не се запушва.
Тези елементарни препоръки ще ви оказват помощ да получите здравословен загар, без да навредите на кожата си.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР