Ние нямаме нужда от природни бедстви, от война, защото на

...
Ние нямаме нужда от природни бедстви, от война, защото на
Коментари Харесай

Московски: До 6 месеца ще падне роумингът с Македония и Сърбия

Ние нямаме потребност от естествени бедстви, от война, тъй като на пътя от произшествия губим доста младежи, което е покруса. Това разгласи в студиото на Би Ти Ви транспортният министър Ивайло Масковски.

По думите му тематиката за злополуките по пътищата е значима за цялата страна. Полагат се съществени старания – от страна на институциите, да се преборим с това събитие. Но е доста значимо, индивидът, който сяда да ръководи едно транспортно средство, да има отговорност за всички участници в придвижването на пътя. Но единствено въвеждането на съответни ограничения не биха могли да оказват помощ, в случай че манталитетът на водачите продължава да бъде подобен, да не носят отговорност. Не може тези ограничения да влязат в главата на водачите и да ги накарат да бъдат деликатни, уточни Московски.

Той посочи, че към този момент са разисквани няколко съществени ограничения - преди всичко видеонаблюдатели да бъдат въведени във всички рейсове. Второ – всеки автомобил да се оборудва с защитни колани, изключително по-старите транспортни средства. И трето – ще се изисква въвеждането на евростандарт за колите, които правят публичен транспорт.

Ивайло Московски изрази вяра, че през 2019 година ще имаме към този момент работеща ТОЛ-система, като по този метод глобите ще стигат бързо до извършител и това ще има същински дисциплиниращ резултат за нарушителите на пътя.

Транспортният министър разяснява и тематиката за концесиите, поради които го нападна Българска социалистическа партия и по особено – концесията за летище София.

Нямам проблем да дебатирам тематиката за концесията с Българска социалистическа партия. На първо място това е номален капиталов стопански инструмент. Концесиите се смятат за доста преференциални за страната, тъй като не се сменя собствеността. Що се отнася до концесия на летище София – имаме подписани консултански контракти със Световната банка и Европейска банка за възобновяване на развиване, които до няколко месеца ще ни дават своите разбори и оценки. Засега няма договаряния с евентуални концесионери, това може да се случи чак при започване на идната година, уточни Московски.

На финала на диалозите той увери феновете, че роумингът с Македония и Сърбия ще падне до 6 месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР