Ние няма лошо образование, българското образование се стреми да подготвя

...
Ние няма лошо образование, българското образование се стреми да подготвя
Коментари Харесай

Раздаването на джипове и таблети е лоша реклама за висшето ни образование

Ние няма неприятно обучение, българското обучение се стреми да приготвя качествени експерти, съобщи пред " Хоризонт " ректорът на Минно-геоложкия университет проф. Любен Тотев, който е и ръководител на Съвета на ректорите. 
Любен Тотев разяснява намаляването на брой на кандидатстващите за висше обучение и комерсиалните практики за привличане на студенти. Някои способи за набиране на кандидат-студенти са неприятна реклама на висшето ни обучение, сподели Любен Тотев:

" Лоша реклама за висшето обучение, бих споделил, и то доста неприятна - в последните две години с раздаването на такива привлекателни неща като джипове, таблети, екскурзии за двама. Ние не го одобряваме и това се прави от един, два университета или три. Не може да има реклама на университет: " Ако към момента не сте се записали, обадете се по телефона! ". Няма да разясня кой е университетът, всички го знаем. "

Много от университетите афишират повече места за банкет от броя на завършващите приблизително обучение, настрана от това на доста места образоваме по една и съща компетентност, посочи Тотев, който счита, че това би трябвало да се усъвършенства. 

Нашият университет може би е първият, който показва какво значи добра връзка сред бизнес и обучение, посочи още проф. Тотев, визирайки добивната промишленост.

Цялото изявление чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР