Ние не участваме в политическата риторика, която тече в последно

...
Ние не участваме в политическата риторика, която тече в последно
Коментари Харесай

Помните ли Next.e.GO, щеше да прави е-коли в България? Обяви несъстоятелност

Ние не участваме в политическата реторика, която тече напоследък, само че въпреки всичко ще напомним, че Next.e.GO пристигна в България с няколко от своите модели, когато в София Тех Парк бе ударена камбаната: ще се вършат коли, електрически, в България...

Е, тази химера от дълго време стана ясно, че няма да се реализира, а ние бяхме скептично настроени още при оповестяването на новината.

Сега оповестяваме, че стартъпът Next.e.GO Mobile SE („ e.GO “), който трябваше да създава електрически автомобили в Ловеч, е подал молба за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност в районния съд в Аахен.

Решението да се подаде молба за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност идва на фона на „ последните неподходящи развития и провокации на пазара на електрически автомобили и неустойчивостта на финансовите пазари “.

Съобщението продължава с подчертаване на още аргументи за това решение, които са без значение.

Значение има фактът, че това е втората оповестена процедура по неплатежоспособност за компанията от 2020 година, за която тук се тръбеше, че ще създава коли.

Смята се, че измежду главните фактори за този процес на събитията е моделът e.wave X, чийто предварителни продажби започнаха в края на 2022 година, само че той по този начин и не излезе на пазара досега.

Още вести от автомобилния свят четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР