Ние не сме имали досега толкова близо война от този

...
Ние не сме имали досега толкова близо война от този
Коментари Харесай

Владимир Миленски: При това състояние на българските въоръжени сили, ни трябва помощ от НАТО и то веднага

Ние не сме имали до момента толкоз близо война от този мащаб до нас, по тази причина тя чука на вратата. А и политическа позиция – от едната страната е Русия, а от другата е целият либерален свят. Това сподели в ефира на Нова ТВ о.з. полк. Владимир Миленски, член на Атлантическия съвет на България.

Русия няма по какъв начин да завоюва нито войната, нито мира. Тя е от неверната страна на историята, за жалост и за нейна жал. Няма по какъв начин да спечелиш, когато целият свят е против теб. Можеш да спечелиш борби, само че войната не, тъй като тя има други правила, изясни Миленски.

Той посочи, че България към този момент е направила своя цивилизационен избор – българите желаят да живеят като свободни и демократични жители. Никой не желае да отиваме към Евразия. Конкретните решения, които би трябвало да се вземат е най-важното да окажем военна помощ на Украйна, с въоръжения и муниции. А не да й даваме кърпички и да бършете сълзите на украинците. Изпращането на въоръжение не е интервенция във войната. От морална позиция това също е безусловно наложителни, безапелационен бе представителят на АСБ.

Той в резюме разказа положението на българските въоръжени сили. По думите му нашите МиГ-ове, които са част от българските въоръжени сили, могат да извършат единствено еърполисинг. Но те независимо не могат да създадат нищо изключително. Те работят в едно интегрирано цяло в границите на НАТО. Най-притеснително е, че нашите водачи нямат нужния нальот, с цел да са съответни във военна конюнктура. Те би трябвало да летят 120 часа, а летят в пъти по-малко. На българските самолети няма инсталирана инсталация за различаване на „ свой-чужд “, което ги прави несъвместими с натовските самолети на нашите съдружници в Алианса. Затова в случай че би трябвало да ги пратите да извършат интензивно военно деяние – няма по какъв начин да разпоят съперника.

Същото е ситуацията на военноморския ни флот. Само някои наши военни кораби имат едвам по 14 дни на вода, а би трябвало да са над 100 дни. Същото е положението и на сухопътните ни сили.

При това положение на българските въоръжени сили, ни би трябвало помощ от НАТО и това незабавно, а не след три години, безапелационен бе Владимир Миленски.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР