Ние не попадаме под ударите на закона, а под ударите

...
Ние не попадаме под ударите на закона, а под ударите
Коментари Харесай

Костадинов за субсидиите: Удря ни не законът, а управляващата ни престъпна организация

Ние не попадаме под ударите на закона, а под ударите на ръководещата ни незаконна организация. Това сподели Костадин Костадинов, ръководител на партия ”Възраждане ”, която на последните избори мина 1% и получава държавни дотации. Той разяснява измененията в партийните дотации, които бяха признати от бюджетна комисия. С тях се приема, че партиите в Народното събрание ще получават по 11 лв. за глас, а тези, които са получили над 1%, ще получават по 1 лев.

" Най-тъжното е, че ние искахме да даряваме тези пари. Ние нямаме нищо срещу дотацията да е 1 лев, само че тогава и за парламентарните партии би трябвало да е толкоз. В България няма закон. Тук има едни хора, които си мислят, че могат да вършат всичко. Нашата партия се устоя с членски импорт. Аз си затрупвам разноските самичък. Когато не мога да си ги покрия, просто не вървя по събития и събрания. За нас нещата стоят по този начин. Аз персонално повеждам дело против лицето Марешки. Всички нарушители, които са ни управлявали през последните 27 години, би трябвало да влязат в пандиза.

Партия " Възраждане " е единствената опция на това ръководство ", безапелационен беше Костадинов.

По тематиката отношение взе и проф. Михаил Константинов. " Държавната дотация би трябвало да е идентична за всички участници. Разбира се, когато имаш една маргинална партия с 200 гласа, не би трябвало да я финансираш. Но, когато си минал 1%, би трябвало да получваш дотация. Аз съм направил предложение, което в случай че се одобри, няма да има тези проблеми. В Германия дават два пъти по-малко пари, в сравнение с тук в България. Това е разковничето. Ясно е, че партиите би трябвало да получават държавни пари, с цел да построяват структури, само че не може да даваме два пъти повече пари от Германия. Да сме два пъти по-богати от тях? Парите би трябвало да се понижат двойно и да се получават от всички партии минали над 1%. Двойният критерий е най-дразнещето нещо. Депутатите имат право на изправителен. На второ гласоподаване просто би трябвало да вдигнат ръка и да одобряват един рационален и междинен вид. Политиците би трябвало рябва да спрят да нервират народа си ", изясни математикът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР