Реалните загуби обаче може да са още по-големи. Това означава,

...
Реалните загуби обаче може да са още по-големи. Това означава,
Коментари Харесай

Русия е загубила над 2600 танка във войната в Украйна

Реалните загуби обаче може да са още по-големи. Това значи, че на руснаците би трябвало да са им останали едвам няколкостотин танка, защото при започване на войната те разполагаха с към 3 000.

Русия разполага и с други танкове на склад, някои от които обаче са остарели машини на 50 или 60 години. Сателитни фотоси демонстрират хангари в Сибир, в които до преди две години е имало складирани стотици танкове, които обаче в този момент са извадени оттова. Всеки месец Русия е обновявала десетки от тях, с цел да ги употребява на бойното поле. В резултат на прекосяването към военновременна стопанска система, Русия усили и производството на нови танкове в няколко завода.

Всички тези калкулации се основават на преценки, стъпващи върху събраната информация от отворени източници. Но те могат и да илюстрират възходящите проблеми на Русия с доставките на военна техника на мястото на изгубената такава по бойните полета в Украйна, написа DW.

Самата Русия е съобщавала, че разполага с 1500 новопроизведени или ремонтирани танка. Ако ги прибавим към тези към 400, които са оживели след 2 години война, излиза, че сега Русия разполага с към 1900 танка, годни да вземат участие в сражения. Това към момента съставлява величествен брой, само че машините са доста по-малко, в сравнение с при започване на пълномащабната експанзията против Украйна.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР