"Ние не можем да се разберем с България", това е

...
"Ние не можем да се разберем с България", това е
Коментари Харесай

Бивш посланик на Скопие: София и Атина искат да ни режат

"Ние не можем да се разберем с България ", това е споделил някогашният дипломат на страната със столица Скопие в Лондон и Тирана Ристо Никовски пред изданието от Северна Македония "Експрес ".

Според ексдипломата в София и Атина не са желаели някогашната югославската република да стане пълновръстен член на Европейския съюз. "България и Гърция желаят да водим договаряния. Тяхната е цел при всеки кръг от договарянията да ни режат я пръст, я ухо и по този начин, до момента в който не ни разпарчетосат ", е споделил още той.

"Двете членки на 27-те са изрично срещу нашата страна да влезе в блока. Членството ни в икономическото и политическото обединяване ще ни даде опцията да анулираме Договора за добросъседство с България (2017 г.) и Преспанското съглашение с Гърция (2016г.) ", е показал някогашният дипломат.

Никовски (р. 1942 година в град Ресен) е почнал дипломатическата си кариера още през 70-те години на предишния век. Той е бил дипломат във Англия (1993 – 1997 г.), Албания (1998 – 2002 г.) и Москва (2004 – 2006 г.), след което се е пенсионирал.

Никовски почнал да написа за медии от страната си. Той през 2011 година е призовал Скопие да изгони тогавашния американски дипломат в Македония Филип Рийкър. Според някогашния посланик представителят на Съединени американски щати се е намесвал се е намесвал във вътрешните работи на югозападната ни съседка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР