Ние не можем да победим. Нямаме сили за това.Това обяви

...
Ние не можем да победим. Нямаме сили за това.Това обяви
Коментари Харесай

В руския ефир: Ние не можем да победим. Нямаме сили за това

Ние не можем да победим. Нямаме сили за това.

Това разгласи политологът Виктор Олевич в съветското пропагандно предаване " Место встречи ".

" Обективно видяно те (западните страни), като се има поради ресурсите им, могат да си разрешат повече, в сравнение с ние. Можем да се вършим на доста здрави и да приказваме за това по какъв начин сме като тях... "

В идващия миг Олевич е пресечен от водещ номер 1.

" Не разбирам: какво се чака от нас да създадем? Ако нарушават интернационалното право, какво би трябвало да създадем?

" Какво да създадем? Един миг. Две неща би трябвало да създадем. Първо, да не действаме неразумно. Тук не става въпрос за унищожаването на Reaper. Това бе вярното решение. Сега ще ни подлагат на критика, само че на процедура нищо не могат да създадат. Но първото предписание е да изследваме нашите запаси съответно. Второто предписание е да действаме, тъй че да имаме оптималната изгода и минимални щети. В сегашния миг, с всичко, което се случва през последната една година, не сме премерили силите си ", отвърна Олевич.

Намесва се водещ номер 2:

" Виктор Жозефович, когато срещнете " гопник " някъде в изолирана зона, може би вашата логичност ще сработи. Сега " гопникът " е пристигнал във вашия дом. " Гопникът ", имам предвид обединявания Запад, чука на вашата врата. И в този миг вие реагирате на " гопника " по този начин, както можете да си позволите - като го шамаросате ".

Олевич не му остава задължен и имплицитно упреква Русия поради появяването на " гопника ".

" Бомбардировките на областите Белгород и Курск преди предишния февруари ли бяха извършени? "

Ред е на общоприетия прокремълски посетител да се обади.

" Ами Донецк - това не беше ли наша територия? ", пита той.

" И в Донецка област. За страдание, доста повече хора умират в ДНР и ЛНР в този момент и обстановката е доста по-лоша, в сравнение с бе преди година ", отговори му Олевич.

" Искате ли това да спре, Виктор Жозефович? ", задава нов въпрос водещ номер 2 и си дава отговор. " Има единствено една рецепта да прекратим това - като победим ".

Олевич не устоя и споделя думи, за които някои в Русия към този момент излежават сурови присъди.

" Ние не можем да победим. Не можем да превземем цяла Украйна. Нямаме сили за това ".

В идващия миг обадилият се по-рано " рашистки " гост възнегодува.

" Така мислите вие. (...) Защото при нас в Уралмаш (район на Санкт Петергбург), когато се срещнеш с " гопник ", избираш най-силния и в случай че ти стиска - удряш го. Това е. Ако не ти стиска - предаваш се ".

Водещ номер 1 въпреки всичко се усеща задължен да обясни на многоуважаемата аудитория " прегрешението " на Олевич. 

" Виктор Жозефович израсна и бе учтив в Съединените щати ", разгласи той.

" Всъщност, роден съм и бях учтив в това число в Съветския съюз ", отвърна Олевич.

" Завършили сте учебно заведение в Съединени американски щати ", добави водещият.

" Знам от руски, съветски и американски опит, че в случай че се изправиш против доста по-силен съперник, който е и доста по-добре въоръжен от теб, и не си премериш силите, тогава ще свършиш по този начин, както ние предходната година ".

Viktor Olevich assesses Russian policy as a failure and says that Russia cannot win.

A gopnik is a member of a delinquent subculture in Russia, a young man of working-class background who usually lives in suburban areas and comes from a family of poor education and income
— TheKremlinYap (@TheKremlinYap)  
Олевич не за пръв път се явява като " глас на разсъдъка " в " Место встречи ". В началото на февруари той още веднъж провокира неодобрение в студиото, като съобщи в прав текст, че " съветската войска е прекомерно слаба, с цел да си реализира задачите ".

" Твърде слаба, с цел да отбрани териториите, които към този момент е превзела в Украйна, в това число Херсонската и Харковската области. Те (украинците) виждат, че съветското нахлуване е доста постепенно и несистемно в момента. И имат намерение да надградят над своите триумфи ".   

В средата на септември 2022 г. пък, в апогея на украинската контраатака в Харковска област, той демонстрира малко по-хуманистичен, пък било то и империалистически мироглед над украинците. Отново - пред " Место встречи ".

" Трябва да разберем, че би трябвало да ни поддържат нас идеологически, освен в освободените територии. Трябва да приказваме с украинците. Като им споделяме, че не съществуват като етнос, народ, че украинският език не съществува, не можем да чакаме от тях благосклонност. Трябва реалистично да подходим към хората и да им кажем по какъв начин бъдещето им може да наподобява, в случай че станат част от Русия. Какви биха могли да бъдат те в Русия ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР