Ние не искаме да генерираме бързо подкрепа, да капитализираме властта

...
Ние не искаме да генерираме бързо подкрепа, да капитализираме властта
Коментари Харесай

Ралица Симеонова: Ние не искаме да генерираме бързо подкрепа и да изчезнем от политическото пространство

" Ние не желаеме да генерираме бързо поддръжка, да капитализираме властта и да изчезнем от политическото пространство. Идваме, с цел да останем. "

Това сподели пред Ралица Симеонова, един от учредителите на партията на Стефан Янев " Български напредък ". Симеонова е политолог, някогашен специалист " Сигурност и защита " в две президентски администрации – на Росен Плевнелиев и на Румен Радев, шеф на политическия кабинет на Стефан Янев, до момента в който беше длъжностен министър председател.

" Искаме да предложим смислена опция на този безреден метод, по който се движи политическият развой в България през последните 30 години ", означи тя.

Запитана разочарованието от Политическа партия ли е родило " Български напредък ", Ралица Симеонова посочи:

" Те са следващото отчаяние в действителност. Имате натрупвания, които дадоха учредения за опита ни да институционализираме този нов индивид в българската политика. Съвсем добросъвестно се опитваме да обединим хора със сходни хрумвания, които желаят да създадат достоверна смяна. Промяната не всеки път е с позитивна конотация, по тази причина подчертавам върху позитивната смяна, тъй като виждаме, че тази смяна не беше позитивна. Нямаме друго ръководство, което за толкоз къс интервал да е нанесло толкоз вреди. Това ръководство съумя за доста малко време да нанесе съществени вреди. "

Тезата, че " Български напредък " е американски план, който цели да спре възхода на " Възраждане ", Ралица Симеонова дефинира като " изрично погрешно изказване " и съобщи, че не са избрали конфронтационен метод.

" Възраждане " показва хрумвания, които са близки до огромна част от българското общество, само че те нямат потенциала, даже волята да ги осъществят на процедура. Мисля, че се движат по допирателната на популизма. Докато те артикулират крайни позиции, ние разчитаме на прагматичен, на разумен метод, на баланс. "

България е представлявана в НАТО извънредно некачествено, с използване на чиновнически метод, счита Симеонова. Според нея е " пресилено да упрекваме НАТО за всички наши беди и негативи ".

" Има безспорна неспособност да се разпознава националния интерес. Тази некадърност водеше до такава степен, че се припознаваха ползите на мощните на деня и някак си България се пришиваше към политиките, препоръчани от мощния индивид на деня, което води до резултатите през днешния ден – цялостен разпад на отбранителната ни система, цялостен разпад на българската войска, модернизационните планове не вървят с нужната скорост, хронично недофинансиране на отбранителната система. Основен провинен е нашият псевдополитически хайлайф. "

Ралица Симеонова добави, че от това по какъв начин сме представяни в съюзите, в които членуваме, зависи дали ще можем да оползотворим качествено участието си и това е годно и за Европейския съюз.

За въвеждането на еврото и разминаването в позициите на Стефан Янев по време на служебните кабинети и в този момент Симеонова посочи, че " сме били в режим на длъжностен кабинет ", а вторият фактор е социално-икономическата обстановка сега, която следва да се задълбочава.

" От тази позиция да се стартира концепция за въвеждане на еврото е национално безконтролно. Този въпрос би бил съответстващ, когато имаме постоянна икономическа среда. Не сме обвързани по никакъв метод с съответни периоди. Трябва да съобразим времето по кое време да го въведем с нашите социално-икономически действителности - когато сме подготвени. Подобно стратегическо решение би трябвало да е функционалност на необятно публично единодушие. При нас дебатът за приемане на еврото по този начин и не се случи. "

Ралица Симеонова напомни, че първо те са стартирали концепцията за референдум по въпроса, само че " за " или " срещу " еврото не е съответстващ въпрос, тъй като към този момент е стихотворец ангажимент.

" Трябва да има референдум по този въпрос, тъй като е значимо българските жители да имат опцията да изразят своето мнение по този въпрос, който ще засегне всеки един от тях. "

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР