Ние наистина сме по-силни заедно и вчерашното учение Defensive Shield,

...
Ние наистина сме по-силни заедно и вчерашното учение Defensive Shield,
Коментари Харесай

Български, италиански и американски войници проведоха тактическо учение с бойни стрелби

„ Ние в действителност сме по-силни дружно и вчерашното обучение Defensive Shield, водено от България, го потвърждава! Български, италиански и американски бойци застанаха един до друг, с цел да покажат своята мощ и съгласуемост работейки дружно “. Това написаха в профила си във фейсбук от американското посолство в България.

Тактическо обучение с бойни стрелби „ Отбранителен щит – 2023 “ ( “Defensive Shield - 2023 “) се организира от 17 май до 29 май 2023 година на Учебен полигон „ Ново село “.

По време на „ Отбранителен щит “ беше развърната многонационална бойна група, която ще включва механизиран батальон, интензивен с танков взвод, самоходна артилерийска батарея и формирования за нуклеарна, химическа и бактериологична отбрана от българските Сухопътни войски, формирования от Сухопътните войски на Съединени американски щати, италианско формирование от многонационалната бойна група на НАТО в България, както и сили и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на българските Военновъздушни сили.

В стрелбите участваха 850 бойци от три страни: България, Италия и Съединени американски щати. Те са част от серията учения Defender Europe 23, които се организират в интервала април-юни 2023 година в Балтийския, Балканския, Черноморския и Средиземноморския район. Предвижда се в тях да вземат участие над 22 000 военнослужещи от 26 страни-членки и страни-партньори на НАТО.

Основната цел е да се увеличи подготовката на участниците в многонационална среда за осъществяване на отбранителни дейности. Съвместните тренировки ще допринесат за готовността за обединен отговор на страните от НАТО и техните сътрудници на провокациите пред сигурността.
https://www.facebook.com/USEmbassySofia/posts/pfbid0Lx8cHJ8TWmerBJYCHse58wytZ5xE1ubj8PjpHGEJiKMMityg9pQZRGNAySL1oWhDl
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР